Speltips, Elitserien: Linköping – Timrå

Emil Jakobsson Publicerat: 31 januari 2013

Linköping åkte på en tung förlust uppe i Luleå och matchen spårade delvis ur och det var gott om heta känslor på isen. Den frustrationen tror jag kommer leda till ett otroligt motiverat hemmalag som kommer göra livet surt för gästande Timrå.

Sedan den 3:e december har Timrå inte tagit en enda trepoängare trots att man spelat hela 14 matcher. Linköping har även de varit svaga de senaste omgångarna men matchen mot Luleå tror jag blir vändningen. Det var en tuff match som påminde Linköping om att slutspelet närmar sig.  Trots denna svaga form har man vunnit fyra av sina sex senaste hemmamatcher.

Säsongens tidigare möten mellan lagen har slutat med tre vinster för Linköping (3-1, 5-2 och 2-0) och en seger (5-1) för Timrå.

Oddset på seger för Linköping är för lågt för att vara spelbart men vi har hittat ett annat spel. Linköping är seriens fjärde bästa hemmalag i den första perioden med 23 gjorda mål och enbart elva insläppta. Timrå är samtidigt seriens näst sämsta lag i första perioden på bortaplan med målskillnaden 8-17.

När oddset dessutom är så här högt är det ett givet spel.

Spel: Linköping vinner första perioden
Odds: 2,05
Bolag: Unibet (Hämta hem 1200 kronor bonus här)
TV: Cmore Live 3 (Se matchen online via Csports här)

Tips: Jämför alla odds till kvällens matcher här.