Speltips, Färjestad – Luleå, SM-slutspelet

Emil Jakobsson Publicerat: 5 april 2013

farjestadlulea
Vi kommer allt närmare finalen men än krigar Färjestad för att säsongen inte ska ta slut under lördagen. Gästande Luleå har 3-1 i matcher och kan med andra ord säkra en finalplats nere i Karlstad.

Lagen har redan spelat två matcher mot varandra i Karlstad och Luleå vann den första med 4-1 och nu senast svarade Färjestad genom att vinna med 4-1. Vill man spela på vem som vinner matchen får man ca 2,15 för Färjestad, 3,8 för kryss och 3,0 för Luleå. Vi väljer däremot att spela ett överspel då oddsen är kraftigt snedvridna enligt oss.

Mer offensiv än många tror
Luleå har blivit kända för sin defensiv, men laget spelar även en strålande offensiv just nu. Man snittar 3,2 mål per match under slutspelet vilket kan jämföras med 2,0 förra slutspelet. Färjestad snittar 2,77 mål per match nu under slutspelet och Luleå har bjudit dem på ovanligt många spelvändningar de sista matcherna då man försökt fylla på med backarna mer än vanligt.

Ser man till de fyra första matcherna mellan lagen under slutspelet har de slutat 1-4, 5-2, 4-1 och 3-2. Med andra ord ingen match har varit målsnål än, ändå är oddset på över 4,5 mål hela 2,0 och under 5,5 mål är nere runt 1,35-1,4.

Överspelen är extra tacksamma under slutspelet då lagen tar ut målvakterna i god tid, även om de ligger under med två mål.

Spel: Över 4,5 mål
Odds: 2,0
Bolag: Nordicbet (Nya kunder får 1000 kr)
Fler bonusar: Läs vår bonusguide
Fler odds: Jämför alla odds här
TV: Kanal 5

Fotbollsresa: Boka din fotbollsresa här eller ladda ner en reseguide inför sportresan.