Speltips inför Luleå – Malmö 13/3: Möte nummer två i åttondelen

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2017

Luleå Hockey sitter i en prekär situation nu. Norrlänningarna är bara en förlust ifrån att åka ur slutspelet. Malmö Redhawks å sin sida åker norrut med gott självförtroende.

Precis som vi förutspådde i vårt speltips blev Malmö Redhawks alldeles för svåra för Luleå Hockey i det första mötet i lagens SHL-åttondelsfinal. Det blev egentligen precis som vi misstänkte: ett fortsatt mycket bortasvagt Luleå kom aldrig igång och fick se sig närmast överkörda från start.

Redan i den första periodpausen hade skåningarna skaffat sig en stabil 3-1-ledning och efter det var det aldrig nära. Det blev med andra ord ingen vidare spännande match, men å andra sidan bjöd hemmalaget på väldigt fin ishockey.

Med tanke på att åttondelsfinalen avgörs i bäst av tre matcher kan det hela avgöras redan under måndagskvällen i Luleå. Hemmalaget har kniven mot strupen och måste vinna, annars är det över. För att det överhuvudtaget ska finnas en realistisk möjlighet till det krävs en uppryckning av stora mått gentemot prestationen i den första matchen, den saken är säker.

Skåningarna vill sätta press direkt

Vår känsla är att det är enorm fördel Malmö i det här läget. Inte nog med att skåningarna bara är en vinst ifrån att säkra en plats i kvartsfinalerna. Laget har dessutom två möjligheter att greja den där vinsten, varav det andra försöket sker på hemmaplan, där man är väldigt starka. Tänk också på att Luleå är väldigt svaga på bortaplan, varpå utgångsläget för skåningarna är mycket behagligt.

Det här är ett faktum som troligen lär påverka gästernas inställning till matchen i fråga. Det finns – som vi ser det – inte jättemycket att förlora för Malmös del. Därför lär laget utnyttja den oro och den nervositet som finns i Luleå, just eftersom norrlänningarna måste vinna matchen och inte har råd att förlora.

Ett stort problem i Luleå under 2017 – eller egentligen under hela säsongen – har varit den skakiga defensiven. Ett högt presspel direkt från start har varit smärtsamt effektivt mot laget, som av någon anledning har mycket svårt att komma igång i inledningen av matcherna. Det tror vi att Malmö tänker utnyttja här. Skåningarna trycker säkert gasen i botten redan i den första perioden och hoppas på så sätt chocka Luleå.

Malmö Redhawks över 0,5 mål (första perioden) spelas till 1,89 gånger pengarna hos Betway. För den som vill ha en tv-peng rekommenderas också över 1,5 mål till hela 6,50. Det är ett smått galet odds och hittas också hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks över 0,5 mål (första perioden)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 13/3
TV:   cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: