Speltips, Liverpool – Chelsea

Emil Jakobsson Publicerat: 20 april 2013

Speltips Liverpool - Chelsea

Under söndagen spelas två riktiga toppmatcher i Premier League, Tottenham tar emot Manchester City och lite senare tar Liverpool emot Chelsea. Vi har hittat ett bra spel till den senare av de två matcherna.

Förra säsongens möte på Anfield vann Liverpool med hela 4-1 och säsongens första möte mellan lagen som spelades i London slutade 1-1.

Även om man ser lite längre bak i tiden är det fördel för Liverpool, på de tio senaste mellan lagen har de fem segrar och två kryss.

Ser man till lagens form har Chelsea vunnit tre av de fem senaste och Liverpool har två kryss, en förlust och en seger på de fyra senaste.

Chelsea svaga på bortaplan
En som Chelsea måste se upp med är Liverpools Luis Suarez som toppar Premier Leagues skytteliga med 22 mål. Den tidigare Liverpoolstjärnan Fernando Torres har visserligen gjort fem mål sedan nyår i olika cuper men i Premier League har han inte gjort mål sedan i december.

Gästande Chelsea har haft problem med spelet på bortaplan. Nu senast slog man Fulham men innan det hade man tre raka bortaförluster bakom sig.

Vi väljer att spela över 2,5 mål och ser man till historiken talar mycket för det. Hela 22 av Liverpools 33 matcher i ligan har gått över 2,5 mål och 19 av Chelseas 32. De två senaste matcherna mellan lagen på Anfield har gått över 2,5 mål.

Spel: Över 2,5 mål
Odds: 1,78
Bolag: Unibet (nya kunder får 1 200 kr bonus)
Fler bonusar: Läs vår bonusguide här
Fler odds: Jämför alla odds här
TV: Viasat Fotboll
Avspark: 17:00

Upplev Anfield på plats: Boka din fotbollsresa till Liverpool här.

Väntade startelvor:

Liverpool

Reina
Johnson, Carragher, Agger, Enrique 
Lucas, Henderson, Gerrard

Sturridge, Suarez, Coutinho
Chelsea

Cech
Azpilicueta, Luiz, Terry, Bertrand
Ramires, Lampard
Mata, Oscar, Hazard
Torres