Speltips, NHL: Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings

Emil Jakobsson Publicerat: 31 maj 2013

NHL speltips, Stanley cup: Chicago - Los Angeles

NHL:s konferensfinaler drar igång på lördag och med nedsläpp redan 23:00 svenskt tid och sändning på öppna TV10 är det bäddat för hockeyfest under lördagskvällen. Noterbart är att de regerande mästarna Los Angeles nu ställs mot Chicago som vann Stanley Cup 2010. 

Både Los Angeles och Chicago spelade sina respektive serier till hela sju matcher och båda kommer till konferensfinalen stärkta av segern i den sjunde och avgörande matchen.

Chicago vann som bekant enkelt den västra konferensen efter imponerande 36 segrar på 48 matcher. Los Angeles kom femma men är som sagt regerande mästare och har en trupp som vet vad som väntar nu mot Chicago.

På de fem senaste matcherna mellan lagen har Los Angeles tre segrar och två förluster. Men vi väljer att avstå spel på vem som vinner matchen och riktar istället in oss på målproduktionen när Kings spelar slutspelshockey.

Tips: Betsafe är bäst på US-sports i Sverige. Testa deras odds med hjälp av vår unika insättningsbonus på 1 300 kronor. Bara för Spelbloggares läsare. 

Tio insläppta, på sex matcher
Sedan slutspelet drog igång har bara två av lagets 13 matcher gått över linan och båda gångerna det skedde var det på hemmaplan. När Kings spelar på bortaplan står man för en imponerade defensiv kombinerat med bra målvaktsspel.

På sex bortamatcher under slutspelet har man bara släppt in tio mål under ordinarie speltid.

Chicago har givetvis en betydligt bättre offensiv än de flesta lag men även de har mest varit inblandad i målsnåla matcher. Endast tre av tolv matcher har gått över linan men då har även fyra matcher landat precis på linan vilket gett pengarna tillbaka.

Ser man till över/under under lagens inbördes möten har bara tre av tio matcher gått över linan och tolv av de 17 senaste mellan lagen i Chicago har gått under linan.

Spel: Under fem mål (pengarna tillbaka vid fem)
Odds: 1,7
Bolag: Betsson & Betsafe (Nya kunder får 1 200 respektive 1 300 kr)
Jämför oddsen: Här hittar ni alla odds från alla bolag.
Fler bonusar: Maximera din bonus, upp till 400%. Läs mer här.
TV:  TV10 & Viasat Hockey
Nedsläpp: 23:00