Speltips och odds: Malmö FF – AIK 26/5

Emil Jakobsson Publicerat: 26 maj 2014
Rekar & odds, Malmö FF - AIK Allsvenskan 26 maj 2014
Foto: Bildbyrån

Förra säsongen lyckades inte AIK göra något mål mot Malmö FF. Frågan är om man kommer lyckas under måndagen när detta supermöte väntar i Allsvenskan. Här hittar ni de bästa oddsen, intressant statistik samt vårt speltips till matchen.

Malmö FF toppar Allsvenskan och man har imponerande åtta segrar, en oavgjord och en förlust än så länge. Det kan jämföras med AIK:s fem segrar, tre oavgjorda och två förluster.

Förra säsongen hade som sagt AIK det väldigt tufft mot Malmö. Båda matcherna slutade 1-0 till Malmö och när man pratar om möten mellan lagen i just Malmö är statistiken mörk för AIK.

Ser man till AIK:s tio senaste bortamatcher mot Malmö har man tre kryss och hela sju förluster med en målskillnad på hela 23-2. Noterbart är till exempel att man bara gjort ett mål på de sex senaste bortamatcherna mot Malmö.

Det är givetvis historia men ser vi till lagens aktuella formkurvor ser vi att AIK faktiskt har två raka segrar, men båda har kommit hemma på Friends Arena. På bortaplan har man två raka kryss bakom sig (Häcken och Halmstad).

Borges kommer saknas

AIK får samtidigt klara sig utan Celso Borges som gjort fyra mål på de fem senaste matcherna då han gör sig redo för VM med Costa Rica.

Malmö har tre raka segrar och man lyckas vinna även om man inte spelar sin bästa fotboll just nu vilket är ett riktigt styrkebesked.

– Mina förväntningar är att vi ska vinna matchen. Förhoppningsvis hittar vi ett fint spel och kan trötta ut dem. Sen gäller det att vi är kliniska i våra avslut. När vi möter storlagen känner man att läktaren fylls på lite mer, både med våra supportrar och med motståndarnas. Det blir automatiskt lite roligare matcher att spela då. Vi brukar faktiskt spela bättre när vi möter de större lagen. Jag tror det kan bli en mycket bra match, säger Malmös lagkapten Guillermo Molins till klubbens hemsida.

Även vi tror att Malmö kommer vinna den här matchen. Deras fina historik mot AIK, inte minst förra säsongens matcher väger in tungt. Även det faktum att AIK haft lite problem på bortaplan vilket 2-2 nu senast borta mot bottenlaget Halmstad är ett kvitto på. Att de dessutom får klara sig utan Borges är givetvis ett väldigt tungt avbräck.

 

Speltips: Malmö FF
Odds: 1,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Nya kunder får 500 kr gratisspel)
TV: Cmore Sport måndag 26/5 kl 19:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö FF 1,8 betway logo 500 kr
Oavgjort 3,6 williamhill logo 1 000 kr
AIK 4,85 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,87 nordicbet logo 1 000 + 500kr