Speltips & odds: Färjestad – Växjö, semifinal 6

Emil Jakobsson Publicerat: 11 april 2014
Inför semifinal Färjestad - Växjö 11/4 speltips & odds
Foto: Bildbyrån

Under fredagen ska Färjestad försöka slå in sin matchboll mot Växjö för att avancera till SM-finalen mot Skellefteå. Men Växjö har varit starka på bortaplan och frågan är om de kan tvinga fram en sjunde och avgörande semifinal hemma i Växjö?


Hemmaplan är minst sagt ingen fördel i den här matchserien. Bortalaget har nämligen vunnit de fem första matcherna mellan lagen och även under kvartsfinalerna var lagen som bäst på bortais.

Färjestad har vunnit sex av sex bortamatcher under årets slutspel men bara en av fyra hemmamatcher. Växjö har samtidigt vunnit fyra av fem bortamatcher och bara två av sex hemmamatcher.

Som vi nämnt tidigare vann Växjö fem av fem matcher under grundserien men nu är de pressade av Färjestad som alltid hittar en extra växel när det är dags för slutspel.

Fem raka segrar i Karlstad

Hur det slutar ikväll? Vi kan inte undvika att lockas av att spela på Växjö sett till hur deras bortaspel sett ut under slutspelet och hur bleka Färjestad varit hemma i Karlstad.

Växjö var samtidigt väldigt bra nu senast även om man inte lyckades göra målen. Man hade till exempel 44 skott på mål jämfört med Färjestads 20. Totalt avlossade man hela 61 skott jämfört med Färjestads 31.

Ett lag som måste vinna brukar även hitta det där lilla extra som behövs, Färjestad har trots allt två matcher på sig att hitta en seger.

Växjö har just nu fem raka segrar i Karlstad och till oddset 2,12 gånger pengarna inklusive förlängning är det taget.

Speltips: Växjö inklusive förlängning
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: Kanal 5, fredag 11/4 kl 19:00
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Färjestad 2,3 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,9 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Växjö 3,0 betsson logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,83 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 4,5 mål 1,98 unibet logo 1 200 kr