Speltips & odds, semifinal SHL: Färjestad – Växjö 3/4

Emil Jakobsson Publicerat: 3 april 2014
Inför semifinal Färjestad - Växjö 3/4 speltips & odds
Foto: Bildbyrån

Växjö såg ut att gå mot en seger i första semifinalen men Färjestad vände underläge till seger inom fyra minuter och ikväll har Karlstalaget chansen att gå upp till 2-0 i matcher mot Växjö.

Växjö imponerade stort mot Luleå under kvartsfinalerna, inte mist sett till lagets strålande defensiv. Man höll nollan i tre av sex kvartsfinaler (bland annat de två avslutande). Mot Färjestad såg det länge bra ut då man hade en 1-0 ledning inför den sista perioden men där lyckades som sagt gästerna vände på matchen.

Trots att Färjestad förlorade skotten med 11-5 i den sista perioden vann man den med 2-0 vilket betyder att man just nu tagit över hemmaplansfördelen från Växjö i den här serien.

Grundserien är givetvis en helt annan sak än slutspel men man bör inte glömma det faktum att Växjö vann fem av fem matcher mot Färjestad under grundserien.

Växjö har hittat rätt på bortaplan

Växjö kändes annars som det bättre laget nu senast. Man avlossade fler skott, vann fler tekningar, delade ut fler tacklingar och hade länge ledningen.

Dessutom är Färjestad klart bättre på bortaplan än hemma i Karlstad. Man var SHL:s fjärde bästa lag på bortaplan och bara åttonde bästa på hemmaplan under grundserien.

Nu under slutspelet har man vunnit samtliga på bortaplan och deras förlust mot Brynäs kom på hemmaplan.

Luleå som var SHL:s tredje bästa hemmalag misslyckades med att göra mål i två av tre hemmamatcher mot Växjö vilket är ett tydligt tecken på att Växjö hittat rätt med bortaspelet.

Vi väljer därför att spela Växjö inklusive förlängning till hela 2,16 gånger pengarna.

Speltips: Växjö inklusive förlängning
Odds: 2,16 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: Kanal 9, tisdag 3/4 kl 19:00
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Färjestad 2,25 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,85 comeon logo 3 000 kr
Växjö 3,0 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 1,7 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 4,5 mål 2,15 unibet logo 1 200 kr