Speltips / rek, Ligacupen: Newcastle – Manchester City 30/10

Emil Jakobsson Publicerat: 29 oktober 2013
Ligacupen speltips newcastle - manchester city
Foto: Bildbyrån

Den engelska ligacupen rullar vidare och onsdagen bjuder på en härlig match när Newcastle tar emot Manchester City. Frågan är om City kan få upprättelse efter deras snöpliga förlust nu senast mot Chelsea? Vi har i alla fall hittat två spel till matchen.

Manchester City såg ut att gå mot en poäng borta mot Chelsea när olyckan var framme. Man slarvade rejält och bjöd Torres på öppet mål som slog in det avgörande 2-1 målet i den 90:e minuten. Min gissning är att vi kommer se ett otroligt disciplinerat och välspelade City som inte vill upprepa samma misstag en gång till.

Innan den förlusten hade man tre raka segrar och såg ut att ha hämtat sig sedan de två raka förlusterna man hade mot Aston Villa och Bayern München.

Newcastle som står för motståndet förlorade även de sin senaste match och har bara en seger på de fyra senaste matcherna. Man har inte heller imponerat på hemmaplan där man bara vunnit två av fem matcher (mot Leeds och Fulham).

Åtta raka segrar

Manchester City har samtidigt hela åtta raka segrar mot Newcastle och man har inte förlorat mot dem sedan 2004. Ett mäktigt facit med andra ord.

Med tanke på att City startat ligaspelet svagt och ligger sjua kommer man förmodligen lägga mer fokus på den här matchen än om man toppat tabellen. Deras tränare Manuel Pellegrini har inte råd med fler tunga förluster.

Värt att notera: Även överspelet känns lockade. Sex av Newcastles sju senaste har gått över 2,5 mål och nio raka för City. Åtta av deras nio senaste matcher mot varandra har gått över 2,5 mål.

Speltips 1:  Manchester City
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Nya kunder får 1 500 kr bonus)

Speltips 2: Över 2,5 mål
Odds: 1,62  (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)

TV: TV10, onsdag 30/10 kl
Skador: Här hittar ni info om alla aktuella skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Sätt in 300 kr, spela för 1 200 kr

Eurogrand erbjuder 300% casinobonus.
Hämta dina pengar här.