Speltips / rek, SHL: Skellefteå – Luleå 6/12

Emil Jakobsson Publicerat: 6 december 2013
SHL rekar,Skellefteå - Luleå Hockey
Foto: Bildbyrån

Dags för ytterligare en repris av förra säsongens final och ett glödhett Norrlandsderby väntar under fredagen. Frågan är om Luleå som haft det väldigt svårt mot Skellefteå lyckas vända sin negativa trend?

Skellefteå förlorade efter förlängning mot Brynäs i slutet av november men efter det har man hittat tillbaka till sitt spel och vunnit tre raka matcher med en målskillnad på hela 14-4. Noterbart är att man har gjort hela 24 mål på de senaste fem matcherna (4,8 i snitt per match).

Man är samtidigt ruskigt starka på hemmaplan där man har plockat hem 33 poäng på 15 matcher vilket är överlägset bäst i serien. Gästande Luleå är samtidigt väldigt svaga på bortais med 18 inspelade poäng på 15 matcher vilket betyder att bara fyra lag har sämre facit på bortais.

Tips: Rygga vårt speltips via ett gratisspel, Winner.com bjuder på ett 250 kronor gratsisspel.

En trepoängare på 13 matcher

Man har dessutom tre raka förluster och bara en trepoängare på de senaste 13 matcherna. Nu senast fick man visserligen tillbaka tre viktiga spelare i Johan Fransson, Niklas Olausson och Per Ledin men det räckte inte hela vägen och man förlorade hemma mot Leksand.

Skellefteå har samtidigt vunnit säsongens båda möten mot Luleå. Man vann även alla fyra matcher under finalserien förra säsongen och tre av fem under förra årets grundserien. Totalt har man alltså vunnit nio av de senaste elva mot Luleå.

Noterbart är även att bara en av de sex senaste matcherna mellan lagen gått till förlängning vilket gör att vi känner oss trygga i den raka ettan.

Speltips: Skellefteå
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (Nya kunder får 3 000 kr bonus)
TV: Cmore Sport, fredag 6/12 kl 19:00
Läs mer: Fler rekar och speltips från SHL. 
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Skellefteå 1,77 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,05 nordicbet logo 1 000 kr
Luleå 4,25 betsson logo 1 500 kr
Under 5,5 mål 1,5 betsson logo 1 500 kr
Över 5,5 mål 2,6 betsson logo 1 500 kr