Speltips: Skellefteå – Linköping

Emil Jakobsson Publicerat: 27 mars 2013

skelleftealinkoping
SM-slutspelet rullar vidare och på torsdag är det äntligen dags för seminfinalerna att dra igång. Först ut är Skellefteå – Linköping och vi har hittat ett spel som vi tror på.

Skellefteå vann serien och mosade ett otroligt svagt Brynäs i kvartsfinalen, frågan är om de haft det lite för enkelt. Linköping åkte på en tuff förlust mot HV71 och fick sin bästa spelare avstängd, då knöt man nävarna och lyckades vinna fyra raka matcher.

Skellefteå har dessutom även haft tre dagar extra vila, något som faktiskt kan vara en nackdel. Skellefteå har nämligen hela tio dagar utan match i benen vilket brukar påverka tempot. Efter t.ex. landslagsuppehåll brukar de flesta lagen gå lite trögt och frågan är om Linköping kan utnyttja det?

Utöver denna oro om tempot har spelbolagen väldigt låga odds på Skellefteå vilket lockat över oss till gästerna eller rättare sagt dubbelchansen X2.
Under grundserien hade vi förmodligen spelat +1 mål men under slutspelet då lagen tidigt tar ut målvakten är handikappspelen farliga.

Ser man till inbördes möten har Linköping vunnit två av de fyra senaste (6-0 på hemmaplan och 5-3 på bortaplan).

Utöver detta har Linköpings tränare Roger Melin gång på gång visat att han är en riktig slutspelstränare och de kommer säkert göra allt för att undvika en lika svag start som mot HV71.

Skellefteå är tunga favoriter och jag tror faktiskt att de vinner, men det kan mycket väl krävas förlängning. Att vi får över två gånger pengarna på en dubbelchans gör detta till ett givet spel trots det.

Spel: X2
Odds: 2,05
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1000kr)
Fler bonusar: Läs vår bonusguide här
TV: Kanal 9
Nedsläpp: 19:00
Fler odds: Jämför alla odds här

Tips: Bra priser på fotbollsresor till London via Nickes.com