Speltips, Skellefteå – Luleå

Emil Jakobsson Publicerat: 12 april 2013

skelleftealulea
SM-finalen i ishockey ligger precis runt hörnet och på lördag tar Skellefteå AIK emot Luleå Hockey i den första finalen. Mötena mellan dessa två lag har varit otroligt jämna de senaste åren och allt pekar på att även finalserien kommer bli jämn.

Vi är inne på att det förmodligen blir förlängning samtidigt som Luleå har en tendens att alltid vinna första matchen, även om de sedan förlorar de fyra följande. Under Jonas Rönnqvist har man spelat fem slutspelsserier innan finalen, i alla fem har man vunnit den första matchen. Man gjorde det t.ex. på bortaplan mot Färjestad nu i semifinalen.

Under grundserien vann Skellefteå tre och Luleå två, noterbart är att bortalaget vann fler än hemmalaget under serien. Dessutom gick de två avslutande matcherna till straffar och bara en av de fem matcherna hade en större segermarginal än ett mål (Luleå 2-0 på hemmaplan).

De här två rivalerna spelade även mot varandra under slutspelet 2011, då gick de fyra första matcherna till förlängning innan Skellefteå gick vidare till finalen mot Färjestad.

Semifinalerna och alla förlängningar
Ni kommer säkert ihåg alla Skellefteås förlängningar mot Linköping, fyra av fem matcher gick nämligen till övertid. För Luleå gick de två sista matcherna mot Färjestad till förlängning.

Skellefteå är givetvis favoriter och ett ruskigt bra hockeylag men seger för hemmalaget inklusive förlängning är bara 1,55. Då känns dubbelchans X2 vilket gör att vi vinner både om det blir förlängning eller om Luleå skräller till 1,9 betydligt bättre.

Spel: Dubbelchans X2
Odds: 1,9
Bolag: Betsson (Unik bonus på 1200 kr)
Fler bonusar: Vi erbjuder fler unika bonusar, läs mer här
Fler odds: Jämför alla odds här
TV:  Kanal 5
Nedlsäpp: 16:00