Speltips, Superettan: Degerfors – Hammarby

Emil Jakobsson Publicerat: 15 juni 2013

Det är dags för Hammarby att åka till Stora Valla och möta ett Degerfors som har imponerat under den första tredjedelen av säsongen. Hammarby som hade ambitioner att gå upp i Allsvenskan har inte levt upp till förväntningarna och ligger på en åttondeplats i tabellen med en match mer spelad än Degerfors som ligger på nionde plats.

Framförallt som ”hemmalag” har Degerfors varit starka i år trots att de har fått spela sina matcher på andra planer än på Stora Valla på grund av problem med planens skick. Nu är Stora Valla äntligen i gott skick och på lördagsmatchen i det fina junivädret med temperaturer uppemot 20 grader kan hemmalaget vänta sig ett stort publikstöd. Det finns inga större avbräck i Degerfors och de kommer att följa samma rutiner inför matchen som har visat sig ge goda resultat tidigare under säsongen.

Inga självklara målskyttar
Trots ett 2-2 resultat mot Varberg senast så har Hammarby en del positivt att ta med sig från den matchen, bland annat att de fick till målskyttet trots en man mindre på plan under en stor del av matchen. Ett väldigt viktigt inslag i matchen var lagkaptenen Kennedy Bakircioglu som kom tillbaka efter sju veckors frånvaro och utnämndes till matchens bästa spelare. Om han orkar med 90 minuter på lördag igen återstår att se. En sak som är säker är att det är ett taggat Hammarby kommer till spel på lördag!

Inget av lagen har haft någon självklar målskytt i år och framförallt Hammarby har haft målsnåla matcher den här säsongen. Ett formstarkt Degerfors mot ett Hammarby ur balans gör att Degerfors har goda vinstchanser på lördag men vi förväntar oss framförallt en tät match och tror på under 2.5 mål i matchen.

Hammarbys matcher har slutat med i snitt 1.54 mål per match, de gör få mål och släpper in ännu färre.
Degerfors matcher har slutat med i snitt 2.8 mål per match, men Hammarby är svåra att göra mål på och räkna med att Degerfors kommer försöka hålla tätt bakåt.

Spel: Under 2.5 mål
Odds: 1,9
Bolag: Nordicbet (Nya kunder får 1000 kronor här)
TV: TV4 Sport
Avspark: 17:00

Fler odds: Jämför alla odds här
Fler bonusar: Missa inte vår bonusguide