Speltips/rek & odds: AIK – Helsingborg 5/5

Spelbloggare Publicerat: 5 maj 2014
Speltips AIK - Helsingborg 5/5 2014
Foto: Bildbyrån

Den nya veckan inleds med en viktig match mellan två av Allsvenskans hittills största floppar, AIK och Helsingborg. Var landar poängen?

AIK har gjort en spelmässigt usel säsong såhär långt, men själva poängskörden är ändå inte helt fy skam. En vinst nu och avståndet till ettan, Malmö, kortas ner till fem pinnar. Stockholmarna har mycket mer att få ut av spelarmaterialet, enda positiva insatsen var i derbyt mot Djurgården. Man kommer senast med ett kryss mot Häcken (b) och dessförinnan en förlust mot Norrköping (h). Hemma har man tagit en poäng på tre matcher.

Helsingborg är elva i tabellen, två poäng bakom AIK. Det är ett svårbedömt lag som borde härja uppe i toppen, men istället har det bara blivit sju pinnar på sex matcher. Formen pekar dock uppåt med två vinster i följd, en i serien, Mjällby (h), varav en i cupsemin mot Malmö (b). Två genomgående starka insatser. Tre av tre bortaförluster är statistiken för skåningarna i serien, men som nämnt vann man mot Malmö på Swedbank Stadion häromdagen.

Teteh Bangura, Edward Owusu, Marko Nikolic och Nicklas Maripuu saknas för hemmalaget. Andreas Landgren och Robin Simovic för gästerna.

AIK vann båda inbördesmötena med 2-1 förra året.

Överspelet lockar

Över/underspelen har varit lyckade från vår sida i de allsvenska matcherna och vi hoppas fortsätta på det här spåret.

Här har vi ett instabilt AIK, vars defensiv oroar. Tio insläppta mål är inte katastrof, men ibland har det känts som att motståndarna fått det lite väl enkelt att ta sig till målchanser. Backlinjen har inte riktigt klickat än. Helsingborgs försvarsspel får ett liknande omdöme.

HIF saknar sin två meter långa targetspelare Robin Simovic, en enligt undertecknad underskattad spelare, som borde få mer speltid. Efter sex omgångar har han bara fått spela 167 minuter. Inget avbräck som lär påverka utgången i matchen nämnvärt.

Offensiva kvalitetsspelare som David Accam, HIF, Eero Markkanen och Henok Goitom, AIK, finns att tillgå. Den förstnämnda har verkligen hittat rätt och kan hota vilken backlinje som helst i Allsvenskan med sin speed.

På de tolv matcher lagen spelat tillsammans har det blivit ett snitt på strax över tre mål per match. Vi tror på en målrik batalj här.

Över 2,5 mål till 1,87 testas.

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Nya kunder får 1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
TV: Cmore Sport, 5/5 19:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
AIK 1,95 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Helsingborg 4,3 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,87 nordicbet logo 1 000 + 500 kr