Speltips/rek & odds: AIK – Norrköping 20/4

Spelbloggare Publicerat: 20 april 2014
Speltips AIK Norrköping 20/4 2014
Foto: Bildbyrån

AIK och IFK Norrköping drabbas samma Friends Arena under söndagen. 

AIK står rakryggat efter den stärkande derbysegern med mot Djurgården i veckan. Man dominerade matchen med undantag för de tio sista minuterna när DIF sånär lyckades jagade ikapp, men 3-2 blev det till solnaiterna på Tele2 Arena. Laget gjorde, enligt Martin Lorentzon, sin bästa halvlek (första) i år och vi instämmer i det. Formen pekar, inte spikrakt, men ändå uppåt.

Något tveksamt är AIK:s spel på hemmaplan. På två försök i inledningen av serien har ynka poängen inkasserats, detta kan jämföras med full pott på bortamatcherna. Den krävande publiken väntar därför fortfarande spänt på den första hemmasegern.

Norrköping har långt ifrån imponerat, varken resultat- eller poängmässigt. Den enda riktigt fina insatsen var i den andra omgången, hemma mot Helsingborg, när man vann och höll nollan. Kryss har det blivit i de två senaste matcherna mot tippade bottengängen Halmstad och Mjällby och man undrar om IFK verkligen är ett lag att räkna med på den övre halvan av tabellen.

Bortaspelet är klart mediokert och var det även i fjol.

IFK:s Christopher Meneses, som startat samtliga matcher i år, blev skadad senast och det betyder att man kommer få röra om lite i backlinjen. Eventuellt blir det Florén som får stiga in i startuppställningen.

Glöm 1X2

AIK har historiskt haft lätt mot Norrköping och på 31 inbördesmöten har de svartgula sjutton vinster mot ”Pekings” sju. 2013 vann AIK båda mötena med 1-0.

Vi behöver knappast motivera mer varför AIK är favoriter till matchen, men oddset på ettan ligger en bra bit under 1,7 och då väljer vi att avstå.

Istället tittar vi på 2,5-målslinan. AIK har krupit under den två av fyra matcher, IFK fyra av fyra. Målsnålt blir det också oftast när lagen möts. Vi ser framför oss ett försiktigt Norrköping som reser upp till huvudstaden och kommer prioritera försvarsspelet i förstahand – och det med all rätt. Gästerna har bara gjort tre mål på de fyra inledande matcherna dessutom och AIK:s försvar bör inte ställas på några större prov mot IFK:s formsvaga anfallare.

Vad säger vi, 0-0 eller 1-0?

Under 2,5 mål spelas hur som helst till 1,80 gånger pengarna.

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Sport, 20/4 17:30
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
AIK 1,65 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,0 betsson logo 1 500 kr
Norrköping 7,0 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,8 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,02 unibet logo 1 200 kr