Speltips/rek & odds: Argentina – Iran

Emil Jakobsson Publicerat: 20 juni 2014

Speltips fotbolls-VM 2014Lionel Messi presenterade sig direkt genom att göra det matchavgörande 2-1-målet nu senast mot Bosnien. Under lördagen ställs hans Argentina emot defensivt skicka Iran och vi har hittat ett spännande speltips.

Argentina vann visserligen mot Bosnien men inte minst de egna fansen hade hoppats på betydligt mer sett till spelet. Inte minst den första halvleken var svag och till och med Messi gick ut och kritiserade förbundskaptenens val av spelsystem.

– I första halvlek var jag ofta ensam och det var Kun Agüero också. Det var väldigt svårt för oss, säger han efter matchen.

När Argentina väl gick över till en 4-3-3 i den andra halvleken såg det som sagt bättre ut och Messi gjorde även sitt mål då.

För motståndet står Iran, ett lag som Argentina enkelt ska slå vilket oddsen runt 1,15 är ett tydligt tecken på. Men man ska inte underskatta dem.

De stod för en otroligt stark defensiv insats nu senast mot Nigeria då man spelade 0-0 och man låg genomgående otroligt fint i sina positioner och stängde alla farliga ytor för Nigeria.

Men visst är det skillnad på Nigeria och Argentina sett till styrka och jag ser att Iran orkar hålla lika tätt även den här gången.

Ett insläppt de fem senaste

Men det känns som att spelarna och spelbolagen överskattar Argentina som trots allt inte glänste nu senast. Oddset 1,15 är nästan skrattretande och vi lockas verkligen av hela 1,7 på Iran +2,5 mål.

Iran har bara släppt in ett mål på deras fem senaste matcher och även om det varit mot svagare motstånd är det ett lag som vet hur man försvarar sig och Argentina kommer inte springa in och göra tre enkla mål mot dem.

Dessutom kan man mycket väl tänka sig att bland annat Messi får kliva av i den andra halvleken om de redan har 2-0 och känner sig säkra på segern med tanke på hur många matcher det är inom en kort tidsperiod.

Argentina har samtidigt bara vunnit en av deras åtta senaste matcher med mer än två mål.

Speltips: Iran +2,5 mål
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV4, klrdag 21/6 kl 18:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Argentina 1,15 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 9,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Iran 23,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,6 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,57 betsson logo 1 500 kr