Speltips/rek & odds: Barcelona – Getafe 3/5

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2014
Speltips Barcelona Getafe 3/5 2014
Foto: Bildbyrån

Det är inte ofta tre enkla pinnar har sådan stor betydelse som när Barcelona och Getafe drabbas samman på Camp Nou, under lördagen.

Serien är ännu inte körd för Barcelona oavsett hur mycket folk vill tro det. Fyra poäng har man upp till serieledande Atletico Madrid, med tre omgångar kvar att spela – och då står just Atletico som motståndare i sista omgången. Visserligen måste Real Madrid tappa också, men det är långt ifrån en omöjlighet. Siktet är inställt på seriesegern.

Gratis stream: Se matchen gratis hos Bet365 och få 1 000 kr bonus.

Getafe krigar för sin överlevnad i Priméra Division. Klubben har två respektive tre poäng ner till Almería och Real Valladolid (en match mindre spelad), under sträcket. Nu har Madridklubben rätt bra form, men spelschemat är riktigt tufft såhär i sluttampen med Barcelona, Sevilla och Rayo Vallecano som motståndare.

Barcelona har två raka vinster, men hade tre förluster i rad dessförinnan och det är inte ofta en klubb av denna kaliber hamnar i en sådan svacka. Vinsterna har i alla fall kommit mot Villarreal (b) och Athletic Club (h), båda med uddamålet. Hemma på Camp Nou är Barcelona ruskigt starka, faktum är att man bara tappat poäng i en enda match på sjutton spelade.

Gästande Getafe har fyra poäng på de två senaste matcherna efter vinst mot Málaga (h) och lika mot Levante (b). Klubbens bortastatistik är inte jättecharmig med fyra vinster, två oavgjorda och elva förluster i ligan.

Det är två klubbar med flertalet spelare som saknas. Barcelona saknar Alba, Neymar, Piqué, Valdés, Puyol, Cuenca och dos Santos. Flera spelare som vanligtvis är ordinarie, men truppen är bred och ersättarna håller hög kvalité. Getafe saknar Castro, Moyá, Léon, Lopéz, Marica. Framförallt är det Pedro Léon, avstängd, som kommer saknas. Han har varit en av få poängspelare i klubben under året.

Huvuddomaren kan tappa kontrollen

Huvuddomaren José Antonio brukar inte vara snål med korten och känslan är att han ibland tappar kontrollen över matcherna. Han snittar 6,1 kort på de nio senaste matcherna.

Antal kort i lagens senaste matcher (rött räknas som två):
Barcelona: 6, 5, 5, 3, 4
Getafe: 13, 8, 7, 5, 8

Kortlinan ligger på 5,5 i dagens match. Barcelona rör sig runt linan nästan varje match, men har ändå understigit den 4/5 senaste matcherna. Getafe har däremot överstigit den 4/5 senaste och det tenderar till att spåra rejält när laget spelar och jag tror inte att José Antonio kommer tveka på att rycka upp korten ur fickan. Två desperata lag som möts nu, dessutom. Det mesta talar för att linan kommer överstigas – oddset på 1,83 är en grov felräkning.

Speltips: Över 5,5 kort
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Sport, 3/5 16:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,08 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 14,5 betsson logo 1 000 kr
Getafe 34,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 4,5 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,21 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr