Speltips/rek & odds: Belgien – Ryssland

Spelbloggare Publicerat: 21 juni 2014
Belgien Ryssland speltips 22/6 2014
Foto: Bildbyrån

Maracana i Rio de Janeiro är nästa stopp. Gruppfavoriterna Belgien och Ryssland står för showen. 

Ryssland har elva matcher i följd utan förlust och backlinjen är oerhört stabil. I dessa matcher har nollan hållits fyra gånger och inte en enda gång har motståndarna gjort mer än en balja.

Premiären mot Sydkorea slutade 1-1 efter att keepern Akinfeev stått för en av de värre tabbarna i mästerskapet. Lyckligtvis höll sig inhopparen och den rutinerade anfallaren Kerzakov framme och räddade en pinne åt sitt land – en sådan med mersmak. Värderat på antalet chanser borde Ryssland ha plockat en trea.

Tveksamma insatser

Belgien är också i fin form, i alla fall enligt statistiken (4-1-0), men de spelmässiga insatserna har inte varit direkt övertygande. Den inledande matchen mot Algeriet vanns med 2-1 efter många om och men. Faktum är att man, vid den 70:e minuten, fortfarande var i underläge.

Genrepet var ännu värre genomfört. Mot Tunisien såg det länge ut att bli mållöst, men Mertens spikade slutresultatet 1-0 med minuten kvar av ordinarie speltid. Då hade man spelat med en man mer på planen i en halvtimme.

Tränaren Marc Wilmots och hans mannar vet själva att de måste steppa upp, börja skapa målchanser och sätta dem i mål. I premiären såg man obekväma ut – och skulle det se likadant ut nu mot Ryssland kommer de bli straffade.

Lätt överhajpade Belgien har för stort favoritskap på sig, i och med hur mycket de blivit uppsnackade i media. Sett till premiärmatcherna var Rysslands insats bättre, även om det fanns en hel del mer att önska av även dem. Ryssarna är extremt svårslagna och bör ha en riktigt bra chans att få med sig poäng här.

Speltips: X2
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Nya kunder får 1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
TV: SVT2, 22/6 18:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Belgien 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Ryssland 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,79 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,17 unibet logo 1 200 kr