Speltips/rek & odds: Bosnien – Iran

Spelbloggare Publicerat: 25 juni 2014
Bosnien Iran 25/6 2014 speltips
Foto: Bildbyrån

Oväntade förutsättningar har vi till denna match i Grupp F. Favoriten att plocka andraplatsen, Bosnien, fick tacka för sig själva redan i den förra omgången efter två raka förluster. På pappret klart sämre Iran kliver med all sannolikhet ut i åttondelsfinal vid tre pinnar.

Bosnien kan självklart inte vara nöjda med läget. Att de skulle torska mot Argentina var inte helt oväntat, men i nyckelmatchen mot Nigeria fanns mer att önska både spel- och resultatmässigt. Man har absolut haft en del otur med marginalerna, men det är ingen ursäkt i ett världsmästerskap. Där ska det presteras från start, annars blir det en snabb hemresa.

Går att tycka vad man vill om Irans sätt att spela fotboll, men superdefensiven har i alla fall sett till att laget fortfarande är med i snacket om en plats till åttondelen. Mållöst och en pinne blev det mot Nigeria – och vore det inte för Messis mål en minut in på stopptiden, skulle ännu en ha inkasserats.

Inte mycket till anfallskraft

Nu måste Iran framåt och plocka tre pinnar, vilket kan bli svårt. Målskyttet är ju knappast det man är kända för. Tre mål på de sex senaste matcherna har det blivit, och då har det ändå bara blivit en förlust på dessa.

Vi tror ändå inte att Iran kommer kliva på offensiven direkt och skulle man hamna i underläge finns risken att det blir en ”mental breakdown”. Att anfallskraften då tar slut.

Bosniens offensiv kretsar mestadels kring Dzeko, som inte alls imponerat på sistone. För dagen känns inte Bosnien alls starka framåt.

I endast en av Irans sex senaste matcher har båda lagen nätat. I Bosnien – två av sju.

Det finns ett bolag som sticker ut näsan jämfört med konkurrenterna, Bwin. De erbjuder 2,05 för att båda lagen inte gör mål. De flesta andra ligger under 1,90.

Polletter, in!

Speltips: BLGM – nej
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV 12, 25/6 18:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Bosnien 2,15 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Iran 3,65 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,81 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,12 unibet logo 1 200 kr