Speltips/rek & odds: Chelsea – Tottenham 8/3

Emil Jakobsson Publicerat: 8 mars 2014
Rekar och odds till Chelsea - Totenham 8 mars 2014
Foto: Bildbyrån

Ett riktigt hett Londonderby kommer spelas på Stamford Bridge när Tottenham gästar Chelsea. Frågan är om Chelsea rycker i toppen av tabellen eller om Tottenham kryper närmare fjärdeplatsen genom tre tunga poäng?

Tottenham slog Cardiff med 1-0 nu senast och har två raka segrar bakom sig. Däremot har spelet på bortaplan inte alls fungerat lika bra som hemma på White Hart Lane de senaste veckorna. På hemmaplan har man fem segrar på sex matcher och har hållit nollan i fyra av dem.

På bortaplan har man bara två segrar på sex matcher och har själv blivit nollade i hälften av de matcherna. Nu senast man spelade på bortaplan föll man med 1-0 mot bottenlaget Norwich.

När lagen möttes tidigare under säsongen slutade matchen 1-1 efter att John Terry kvitterat matchen i den andra halvleken.

Två täta försvar

Chelsea har samtidigt skapat lite utrymme i toppen av tabellen men det beror inte bara på att man plockat poäng utan även att City har två matcher mindre spelade. Man har visserligen bara två segrar på de fem senaste men en av förlusterna var borta mot City och ett av kryssen var borta mot Galatasaray i Champions League.

Ser man till deras spel på hemmaplan har man nio segrar och ett kryss på de tio senaste. Man har även hållit nollan i fyra raka matcher och i sex av de nio senaste.

Vi ser Chelsea som vinnare här men oddsen som just nu ligger under 1,6 är för låga enligt mig. Jag ser det största spelvärdet i under 2,5 mål som ger två gånger pengarna just nu.

Tre av Tottenhams fyra senaste bortamatcher har gått under 2,5 mål och för Chelsea har tre av de fyra senaste hemmamatcherna gått under 2,5 mål. Båda lagen har ett väl fungerade försvar just nu men problem med sin offensiv vilket öppnar för underspelet.

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (Nya kunder får 3 000 kr bonus)
TV: Viasat Fotboll, lördag 8/3 kl 18:30
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Chelsea 1,57 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,05 betsson logo 1 500 kr
Tottneham 7,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,0 comeon logo 3 000 kr
Över 2,5 mål 1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr