Speltips/rek & odds: Danmark – Sverige 28/5

Emil Jakobsson Publicerat: 27 maj 2014
Speltips och odds: Danmark - Sverige 28 maj 2014
Foto: Bildbyrån

Sverige kommer spela två träningslandskamper under veckan inför höstens EM-kval och under onsdagen tar man en sväng över Öreseundsbron för ett hett möte på Parken mot Danmark. Vi har tittat närmare på matchen och hittat ett intressant spel.

Detta är som sagt en träningsmatch så man bör hålla nere sin insats. Men visst kan man hitta ett visst spelvärde även i träningslandskamper.

Detta är en jubileumsmatch för Danmarks fotbollsförbundet då det fyller 125 år och detta ska firas med en match mot Sverige. När det danska förbundet firade 100 år gjorde man det genom att slå Sverige med 6-0, visst hoppas vi på ett annat resultat den här gången.

Ser vi till de senaste matcherna mot Danmark har Sverige tyvärr inte riktigt orkat stå emot. Man har tre raka förluster (2011, 2009 samt 2009). Senast vi lyckades vinna mot dem var i EM-kvalet 2007 då slutresultatet skrevs till 3-0 efter att en dansk supporter rusat in på planen.

Här nedanför kan ni se vad som hände på Parken i oktober 2007.

Danmark får klara sig utan Arsenalanfallaren Nicklas Bendtner som enligt förbundskapten Morten Olsen fått för lite speltid den senaste tiden.

– Vi såg hans problem i matchen på Wembley. Om Nicklas Bendtner ska komma tillbaka till landslaget är upp till honom själv. Om han vill det måste han hitta en klubb och få speltid. Och han måste vara i form, säger Olsen till Ekstrabladet.

Däremot är bland annat Daniel Agger (Liverpool), Christian Eriksen (Tottenham), William Kvist (Fulham) och Michael Krohn-Dehli (Celta) med i truppen även om det givetvis ännu är oklart vilka som är med från start.

Ser vi till Sveriges trupp är det främst Albin Ekdal, Alexander Kacaniklic, Sebastian Eriksson samt Martin Olsson som saknas.

– Det brukar alltid vara derbykänsla i matcherna mot danskarna och en härlig inramning på Parken, säger landslagschefen Lars Richt till förbundets hemsida.

Spelbolagen tror på en målsnål match men vi väljer att testa över 2,5 mål nu när oddset är oväntat högt.

Fyra av Danmarks fem senaste landskamper har trots allt gått över 2,5 mål och på hemmaplan har de fem raka matcher över 2,5 mål.

Sverige har spelat över 2,5 mål i fem av de sju senaste.

 

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (Unik bonus: Bara via Spelbloggare.se får ni 1 000 kr bonus hos Bwin)
TV: TV4, onsdag 28/5 kl 20:15 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Danmark 2,45 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 3,3 unibet logo 1 200 kr
Sverige 3,1 bwin logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,1 bwin logo 1 000 kr