Speltips/rek & odds: Djurgården – AIK 16/4

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2014
Rekar & odds: AIK - Djurgården Allsvenskan 16/4
Foto: Bildbyrån

Nordens mäktigaste fotbollsderby ligger framför oss, Djurgården mot AIK. Vi bjuder på några långskott till speltips. Insatser av den lägre karaktären rekommenderas vid rygg. 

”Blåränderna” har överraskat och har efter tre omgångar sju poäng och ligger med det tvåa. Fyra vinster och en oavgjord har det blivit på de fem senaste tävlingsmatcherna. Man är bra hemma och drar givetvis viss fördel av konstgräset mot lagen som spelar på naturgräs, exempelvis AIK.

Mer blandade resultat har det blivit för solnaiterna inledningsvis. Man har en vinst, ett kryss och en förlust och det får räknas som högst mediokert för en klubb med ambitioner som AIK. Det tredje bäst bortalaget var man 2013.

Det identiska derbyt i fjol slutade 2-2. På Friends Arena, 1-1.

Målglatt på konstgräset

Derbyna brukar bli täta och målsnåla. I endast två av de sex senaste har 2,5-målslinan överstigits, men förutsättningarna är annorlunda nu när matchen spelas på konstgräs – färre närkamper och mer fokus på bolltrillandet. Statistik visar också att konstgräs innebär fler mål, i varje fall i Sverige.

Det senaste mötet på Tele2 Arena lagen emellan slutade 2-2 efter en frejdig anfallsfotboll åt båda håll i första halvlek.

På Djurgårdens fem senaste tävlingsmatcher (exklusive den avbrutna matchen mot Helsingborg) har man gjort tolv mål, vilket är ett imponerande facit. 2,5-målslinan har överstigits i tre av matcherna.

AIK var, som bekant, inte med i Svenska Cupen och därför bara spelat tre tävlingsmatcher i år. I två av dessa har det blivit två mål, en tre.

Vi tror på en målrik match och spelar över 2,5 mål till 2,2 gånger pengarna på NordicBet som har klart bäst odds på det här spelet.

Straffmål, månne?

Hjärtat på Djurgårdens mittfält, Andreas Johansson är van att måla i derbytillställningar och i straffområdet är han fortfarande en av allsvenskans vassaste vapen. Eventuella straffar tas av rutinerade ”Adde” och vi ser sannolikheten att han får in en balja som hyfsat stor – bolagen är mer skeptiska.

Andreas Johansson målskytt samt första målskytt spelas till 10,0 respektive 19,0 gånger pengarna.

Jawo fortsätter glädja?

Spelen på Amadou Jawo som målskytt samt första målskytt har suttit tre av tre gånger till snittoddset på 6,333… sen allsvenskan kickade igång.

Vi tror hårt på att Jawo kommer vara med och slåss uppe i skytteligatoppen i år och dessa spel målskyttsspel rekommenderas att fortsätta lira hela säsongen om bolagen inte plötsligt chocksänker oddsen. Vi står oss frågande till varför de är så höga, men tackar ändå och tar emot.

Erton Fejzullahu är inte redo för 90 minuter ändå och det innebär att Jawo kommer starta matchen tillsammans med Prijovic på topp,  om ingenting oväntat inträffar nära inpå avspark.

Amadou Jawo målskytt spelas till 3,8 gånger pengarna hos Unibet och det kan jämföras med Bet365 som bara erbjuder 2,5. Spelvärdet är enormt här.

Igboananike bryter mönster

Ex-djurgårdaren och fjolårets skytteligavinnare Kennedy Igboananike (tillsammans med Tobias Hysén) har gjort ett mål på två starter och ett inhopp.

Igboananike kan försvinna ur matcherna under längre perioder, men han är en pålitlig målskytt som troligtvis kommer bjuda på ett antal strutar även i år. Konkurrensen är hård på topp i AIK och startplatsen är inte given, men Andreas Alm kommer säkert spela sin snabbe forward då det är en spelare som kan bryta mönster – och det är viktigt i ett derby.

Unibet erbjuder 4,2 på att Kennedy hittar nätet. Fint spelvärde även här.

Bolagen vi spelar på här annullerar målskyttsspelen om spelaren inte startar.

Speltips 1: Över 2,5 mål
Odds: 2,2 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Nya kunder får 1 000 + 500 kr bonus)

Speltips 2: Andreas Johansson målskytt
Odds: 10,0 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Nya kunder får 1000 + 500 kr bonus)

Speltips 3: Andreas Johansson första målskytt
Odds: 19,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)

Speltips 4: Amadou Jawo målskytt
Odds: 3,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)

Speltips 5: Kennedy Igboananike målskytt
Odds: 4,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)

TV: Cmore Sport, 16/4 19:00
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 2,45 betsson logo 1 500 kr
Oavgjort 3,4 williamhill logo 1 000 kr
AIK 3,05 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,8 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,2 nordicbet logo 1 000 + 500 kr