Speltips/rek & odds: Djurgården – AIK 25/3

Emil Jakobsson Publicerat: 24 mars 2014
Kvalserien Djurgården - AIK rekar & odds hockeyallsvenskan
Foto: Bildbyrån

Att kalla tisdagens Stockholmsderby i Kvalserien mellan Djurgården och AIK viktigt är en grov underdrift. De tre poängen kan visa sig helt avgörande för vem som spelar i Hockeyallsvenskan och vem som eventuellt spelar i SHL nästa säsong.

Djurgården har endast tre inspelade poäng efter fyra matcher och AIK har fyra. Det är långt ifrån de båda SHL-platserna som just nu Örebro och Rögle ligger på genom sina nio respektive åtta poäng.

En seger är med andra ord livsviktig både för Djurgården och AIK.

Det första derbyt mellan lagen vann AIK efter att man vänt ett 0-1 underläge till seger 2-1 genom två mål i den sista perioden.

De båda lagen har tappat mycket av sitt spel och det märks att det ligger mycket ansvar på deras axlar just nu. Det märktes inte minst under måndagen när AIK mitt i allt valde att sparka sin tränare Rikard Franzén.

Stängd matchbild?

Vi ser det bästa spelvärdet i under 4,5 mål ikväll, precis som förra derbyt. För båda lagen har tre av deras fyra matcher i Kvalserien gått under 4,5 mål och båda lagen hade tunga förluster nu senast där man släppte in en del mål (fem respektive tre).

Tränarna kommer med andra ord trycka på att de måste vara mer nogranna, sortera in rätt och inte gå bort sig. Min gissning är att vi får en ganska stängd matchbild och underspelet känns därmed väldigt lockande.

Vad tror ni om matchen? Lämna gärna era speltips och kommentarer här nedanför.

Missa inte: Bwin erbjuder en unik bonus för våra besökare, hela fyra gånger högre än deras standardbonus. Hämta din bonus här.

Speltips: Under 4,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: Viasat Hockey, tisdag 25/3 kl 19:00
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 2,2 betsson logo 1 500 kr
Oavgjort 3,95 unibet logo 1 200 kr
AIK 2,8 bwin logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,78 unibet logo 1 200 kr
Över 4,5 mål 1,95 titanbet logo 1 000 kr