Speltips/rek & odds: Djurgården – Brommapojkarna 27/4

Spelbloggare Publicerat: 27 april 2014

speltips Djurgården BP 27/4 2014Det är derbydags i Allsvenskan under söndagen, Djurgården mot Brommapojkarna. Var hamnar poängen?

Derby, ja. Men det blir knappast någon stormatchkänsla då BP inte har något stort följe och rivaliteten mellan klubbarna aldrig funnits där. Inget annat än poängen står på spel, alltså.

Djurgården har öppnat serien bra med åtta poäng på fem omgångar och om man ska hänga på topplagen är en trepoängare nödvändig. Framförallt är det i offensiven ”Blåränderna” hittat rätt. Lite frågetecken kring målvakten Kenneth Höies form då han, i princip, bjudit på två mål, på lika många matcher.

Det ser mörkt ut för Brommapojkarna som inte har en enda seger på de inledande fem matcherna. Skulle säga att den enda övertygande insatsen var mot IFK Göteborg i omgång tre där lagen fick dela på poängen. Finns mycket mer att önska av anfallarna i truppen.

När lagen möttes på Tele2 Arena i fjol vann Brommapojkarna med 3-0.

Formen avgörande

Vi är väl medvetna om att Djurgården haft problem mot Brommapojkarna de senaste åren, men i år känns DIF snäppet starkare än i fjol och BP snäppet svagare.

DIF:s anfallare Jawo, Prijovic och Fejzullahu har alla hittat formen och det är tre spelare med olika egenskaper. Störst sannolikhet är det att Jawo och Fejzullahu startar och de kommer antagligen hota en skör BP-backlinje gång på gång. Det är just det BP-tränaren fruktar. Såhär säger han inför matchen:

– Ett bra lag med en bra offensiv. Det såg inte så bra ut mot AIK i derbyt. Men att komma igen och ta poäng borta mot Malmö FF visar på bra lagmoral.

Minst två baljor ska väl hemmalaget få in?

Speltips: Djurgården över 1,5 mål
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Nya kunder får 1 000 + 500 kr bonus)
TV: Cmore Live 2, 27/4 15:00
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 1,55 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Brommapojkarna 7,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,02 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 nordicbet logo 1 000 + 500 kr