Speltips/rek & odds: Djurgården – Göteborg 21/5

Spelbloggare Publicerat: 21 maj 2014
Speltips Djurgården Göteborg 21/5 2014
Foto: Bildbyrån

En lång historia av rivalitet. Känslorna brukar svalla när Djurgården och Göteborg möts. Under onsdagskvällen ska de fajtas om poängen på ett, troligtvis, välfyllt Tele2 Arena.

I skrivandets stund (20/5, 20:30) är det närmare 17 000 biljetter sålda till Tele2 Arena och det skulle inte förvåna om siffran stiger upp mot 20 000. Hur som helst kommer det bli en mäktig läktarkamp. Förhoppningsvis blir det lika hett på planen.

Formen

”Blåränderna” har tappat på sistone och det lär krävas ett bra resultat här för att glappet till toppen inte ska bli alltför stort att ta igen. Med bara två pinnar och ett gjort mål på de tre senaste känns Pelle Olssons mannar inte speciellt vassa. Förra veckans bortatorsk mot Falkenberg var inte bara usel rent resultatmässigt, utan spelet var även det under all möjlig kritik.

Formen ser desto bättre ut för Göteborg, som ligger en placering över stockholmarna, inför matchen. Inte en förlust på sju matcher, men även IFK kryssar en del och tappar således viktiga poäng. Tre pinnar mot uppstickarna Örebro efter 2-1 på Gamla Ullevi i den förra omgången satt fint.

Förra årets möte på Tele2 Arena slutade 2-1 till DIF efter att Amadou Jawo avgjort från elva meter med matchens sista spark. Ska dock sägas att det var Daniel Amarteys förtjänst helt och hållet, då han fixade straffen på egen hand efter ”århundradets löpning”.

Skadeläget

Alexander Faltsetas är avstängd efter det röda kortet han ådrog sig i 0-0-mötet mot Kalmar. Haris Radetinac är fortfarande på rehab och missar även han matchen. Detta innebär att Chibsah och Broberg med största sannolikhet tar plats i Djurgårdens startelva, liksom senast.

May Mahlangu, Gustav Svensson och Lasse Vibe – tre av IFK:s allra bästa spelare – var tveksamma för spel, men finns med i truppen. De två förstnämnda ska dock ha lite känningar kvar och åtminstone en av dem lär få inleda på bänken. Annars saknas Alvbåge och Sobralense.

Nätas åt båda håll?

Jämn och tät match att vänta. Gästerna har bättre form, men DIF är starka hemma på konstgräset. Att försöka sig på 1X2 lockar inte på långa vägar. Inte något annat resultatspel heller, för den delen. Håller ni inte med? Motivera varför i kommentarsfältet!

Istället intresseras vi att ett annat spel, att båda lagen gör mål.

Kan tyckas underligt då DIF haft stora problem med målskyttet på sistone och Göteborg verkligen fått ordning på sin defensiv. Man har hållit nollan fyra av nio matcher den här säsongen.

Men! Det finns en hel del som talar för detta spel.

Djurgården spelar väldigt offensivt på hemmaplan och det blir ofta målrika matcher på Tele2 Arena. På de fyra matcher som man spelat där i år, har det blivit tretton mål sammanlagt.

IFK lämnar sällan bortamatcherna utan att både ha gjort och släppt in mål. De tre senaste har slutat 1-1. Stort plus offensivt att Lasse Vibe är tillbaka för gästerna. Vem minns inte vilken målform han var i innan han blev skadad?

I de fyra senaste inbördesmötena där Djurgården varit hemmalag har båda lagen gjort mål. 1,85 får vi för att det blir så även på onsdag – det tackar vi för.

Speltips: BLGM
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: Cmore Sport, 21/5 19:05 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 2,60 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Göteborg 2,80 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,06 unibet logo 1 200 kr