Speltips/rek & odds: Djurgården – Kalmar 7/5

Spelbloggare Publicerat: 7 maj 2014
Brommapojkarna Djurgården rekar & odds
Foto: Bildbyrån

Vi har ett toppmöte framför oss i Allsvenskan under onsdagen när Kalmar besöker Djurgården på Tele2 Arena.

Mycket troligt att dessa klubbar kommer tampas uppe i toppen när Allsvenskan lider mot sitt slut. Djurgården har haft en positiv inledning med 3-3-1, vilket är den bästa starten för stockholmarna på flera år. Vad gäller det spelmässiga finns en del att förbättra, men det är ett otroligt jobbigt lag att möta, vilket man visade mot bland annat mästarna Malmö på Swedbank Stadion, där slutresultatet skrevs 2-2.

Kalmar är tvåa i tabellen, tre pinnar framför DIF, och är ensamma om att ha en nolla i förlustkolumnen efter sju omgångar. Formen är fenomenal och de offensiva pjäserna, inte minst Måns Söderqvist, har levererat. Intressant är att man har ett mycket starkare facit på bortaplan än hemma på Guldfågeln Arena. Hittills, inte ett enda poängtapp på bortaplan.

I fjol vann lagen varsin inbördesmatch med uddamålet.

Skadeläget ser ut som följande. DIF saknar Mayambela, Radetinac, Söderström och Sparrdal Mantilla. Tveksamt om Amartey är redo för 90 minuter, dock. KFF, Stefan Larsson, Archford Gutu, Filip Sachpekidis och Ludvig Öhman.

Amarteys eventuella frånvaro oroar

Har tidigare poängterat att Djurgården har en av de mest intressanta offensiverna i Allsvenskan, så även Kalmar. Erton Fejzullahu, DIF, är i superform, likaså Måns Söderqvist, KFF, och båda spelarna är pålitliga målskyttar och potentiella matchvinnare.

Amartey, som är hemmalagets viktigaste kugge i backlinjen, är tveksam till spel och vi tror inte att Pelle Olsson vågar riskera någonting med den unge ghananen. Ersätta honom kommer då Mattias Östberg göra, och han är inte speciellt stabil i sitt försvarsspel. Däremot ett farligt vapen på fasta situationer.

Ett överspel på 2,5-målslinan känns nära till hands. DIF har gått över den 4/7 matcher, KFF 3/7. I 4/6 av de senaste inbördesmötena har linan överstigits.

Vi tror på en öppen och målrik match. Flera offensiva, formstarka spelare finns i respektive trupper och ett Kalmar fyllt av självförtroende kommer inte parkera någon buss, utan försöka spela sitt eget spel.

2,02 på över 2,5 mål. Maxspel?

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Live 2 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 2,0 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 3,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Kalmar 4,05 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,83 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,02 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr