Speltips/rek & odds: Borussia Dortmund – Schalke 04 25/3

Spelbloggare Publicerat: 24 mars 2014

Speltips Borussia Dortmund - Schalke 04 25/3Bundesliga mäktar med ett hett supermöte denna på tisdag. Fjolårets CL-finalist Dortmund möter Schalke 04 på Signal-Iduna-Park. Vi hoppas kunna mäkta med ett lika hett speltips.

Bayern München är i en klass för sig själv i år och ser ut att ta sig genom ligan utan att förlora. På en hedersfylld andraplats, bakom den suveräne serieledaren, finns Dortmund i detta nu, men Schalke ligger häck i häl. Inför matchen skiljer det en poäng mellan klubbarna.

Dortmund övertygar inte helt och hållet. I lördags besegrades Hannover med tre måls marginal. Matchen dessförinnan, den andra av två möten i CL-åttondelsfinalen mot Zenit slutade 2-1 till den ryska klubben, men Dortmund hade med sig ett tillräckligt bra resultat från den första matchen och avancerade ändå. Hur som helst var spelet långt ifrån toppnivå och för bara en och en halv vecka sedan torskade man snöpligt nog mot Borussia. Lite frågetecken till formen.

Håller Schalke mot Europas elit?

Och när vi snackar formfrågetecken kommer vi över till gästande Schalke. Tre vinster och tre förluster har det blivit på de sex senaste matcherna. Förlusterna var i och för sig knappast några överraskningar då de kom mot oerhört tufft motstånd (Bayern München & Real Madrid x2). Det som oroar är hur stora förlustsiffrorna varit. Bayern vann ligamatchen med 5-1 och Madrid dubbelmötet i CL med sammanlagt 9-2. Schalke 04 har uppenbara problem mot bra motstånd, något som Dortmund utan tvekan räknas som.

Fakta som är intressant att ha med sig är att Dortmund inte är bättre än Bundesligas sjätte bästa lag på hemmaplan.  Schalke är ligans tredje bästa bortalag. Frågan är om man vågar lita på sin egen förmåga och spela ut?

Schalke har radat upp med usla insatser mot europeiska topplag de senaste veckorna och vi tror att så kommer fallet vara även den här matchen. Dortmund kommer visa att man är klart starkare och vi lägger pengarna på att hemmalaget vinner med minst två mål.

Speltips: Dortmund -1,5
Odds: 2,4 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (Nya kunder får 3 000 kr bonus)
TV: Eurosport, tisdag 25/3 kl 20:00
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Dortmund 1,6 bwin logo 1 000 kr
Oavgjort 4,4 comeon logo 3 000 kr
Schalke 04 5,75 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,53 bwin logo 1 000 kr