Speltips/rek & odds: Elche – Barcelona 11/5

Spelbloggare Publicerat: 11 maj 2014
Elche - Barcelona Speltips 11/5 2014
Foto: Bildbyrån

Liksom topprivalen Atleticó Madrid, spelar Barcelona på söndagseftermiddagen. Motståndet är Elche som fortfarande riskerar att trilla ur serien. Matchen spelas på Estadio Manuel Martinez Valero.

Elche har fyra platser och tre poäng ner till nedflyttningsplats – och på det bättre målskillnad än konkurrenterna. Väldigt liten risk att man trillar ur, men den finns fortfarande och en pinne skulle innebära ett stort lugn inför sista omgången för Fran Escribás grabbar. 2-2-1 har man på de fem senaste. Hemma blir det ofta kryss. Man är faktiskt det laget som spelat näst flest oavgjorda resultat på hemmaplan.

Atleticó lär vinna imorgon, då måste även Barcelona det om titelchansen ska leva vidare in i sista omgången när Barcelona och Atleticó möts. Katalanerna har inte sett lika stabila ut som tidigare de senaste veckorna. Resultaten har varit under all kritik också, exempelvis krysset mot Getafe senast och 2-3-1 på de sex senaste. Måstematch här och Barcelona ska vinna det här utan större problem. Walk in the park?

Sju hörnor – inget problem

Undviker gärna resultatspel när det finns en klar favorit, vilket ni kanske märkt. Så även här. Noll spelvärde i 1X2 eller något annat resultatspel. Luras inte av att Barcelona måste vinna den här matchen och att de är så pass mycket bättre. 1,25 är inte spelbart, inte ens som virke.

Däremot har vi hittat ett spel där Bet355 bjuder på ett riktigt överodds. Barcelona först till sju hörnor ger dubbla degen.

Statistiken talar sitt tydliga språk. Barcelona har kommit först till sju hörnor sex matcher i följd. Mot lagen på den undre halvan ska det extremt mycket till om man inte ska göra det. Det massiva bollinnehavet resulterar självklart i många hörnsparkar.

I det senaste inbördesmötena vann faktiskt Elche hörnstatistiken med 2-1. Väldigt underligt, men mindre mirakel inträffar ibland.

Något som dessutom talar för spelet (eller bara ordbajsande?) är att Barcelona varit trögstartade på sistone och bara gjort mål i första halvlek en av de sex senaste matcherna. Målchanser som inte resulterar i mål, blir ofta till hörnor.

Testas en högre insats på det här liret.

Speltips: Barcelona först till sju hörnor
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Fotboll, 11/5 19:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av:  Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elche 13,5 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 7,5 titanbet logo 1 000 kr
Barcelona 1,25 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 3,15 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,4 unibet logo 1 200 kr