Speltips/rek & odds: Elfsborg – Halmstad 28/4

Spelbloggare Publicerat: 28 april 2014
Elfsborg Halmstad Speltips 28/4 2014
Foto: Bildbyrån

Elfsborg och Halmstad inleder vecka 18 på Borås Arena där tre viktiga pinnar står på spel – i olika regioner av tabellen.

Elfsborg har chansen att kliva upp på tretton pinnar, lika många som Malmö har, men de spelar också imorgon; borta mot Norrköping. Om ”best-case senario” inträffar kommer man, när dagen sammanfattas, vara delad etta. Boråsarna vände och vann med 3-2 borta mot Falkenberg förra omgången.

Som vi förutspådde innan säsongen verkar inte Halmstads poängskörd bli speciellt stor i år. Laget har tagit fyra poäng på fem matcher och ligger på platsen precis över sträcket. Första vinsten kom i den senaste omgången, hemma mot Helsingborg och självförtroendet lär ha boostats i höjden.

Per Frick saknas i IFE och Antonio Rojas i HBK. Framförallt ett tungt avbräck för gästerna som tvingas möblera om på mittfältet. Rojas har varit en av, om inte den bästa HBK-spelaren under året.

Tillbaka till verkligheten, HBK

Båda inbördesmatcherna slutade oavgjort i fjol. Om Halmstad skulle kriga åt sig poäng även nu, skulle det betyda ett litet studs ifrån de absoluta bottengängen. Borta har man haft stora problem och förlorat två av två matcher med 3-0. Elfsborg har ännu inte tappat poäng på Borås Arena. Det finns, som ni förstår, en given favorit i det här mötet.

Vi har väldigt svårt att se hur Halmstad ska kunna knipa poäng här, men oddset på ettan är skandalöst usel. Handikappspelet intresserar, däremot. Elfsborg verkar ha hittat sig själva på Borås Arena igen efter en hyfsat svag hemmasäsong i fjol. HBK är uddlösa och slarviga på bortaplan.

Elfsborg -1,5 mål – vi testar!

Speltips: Elfsborg -1,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Fotboll, 28/4 19:00
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfsborg 1,37 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 5,1 comeon logo 3 000 kr
Halmstad 11,0 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,2 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,7 betsson logo 1 500 kr