Speltips/rek & odds: Elfsborg – Helsingborg 17/4

Spelbloggare Publicerat: 17 april 2014
Speltips Elfsborg Helsingborg 17/4 2014
Foto: Bildbyrån

Strålljuset riktas mot Borås Arena och mötet mellan tippade toppkonkurrenterna Elfsborg och Helsingborg. Speltips följer nedan.

9:an mot 10:an är det som gäller. Klubbarna har fyra inspelade poäng vardera efter tre omgångar – de hade nog båda hoppats på fler, men för det lag som vinner på torsdag ser poäng- samt tabelläget genast trevligare ut.

Elfsborgs spelschema har varit svårt inledningsvis i Allsvenskan med matcher mot Åtvidaberg, Häcken och Kalmar. Ändå helt godkänt att kamma fyra pinnar på tre omgångar då. Helsingborgs schema har inte heller varit det lättaste, men motståndet i Djurgården, Norrköping och Häcken får ändå ses som snäppet enklare, överlag.

Konstgräset gynnar Elfsborg, men man hade kunnat önska mer av lagets spel på hemmaplan i fjol. Formen på Borås Arena ser dock bra ut nu med fyra raka segrar, två mot allsvenskt motstånd. Nollan har hållits i tre av matcherna.

HIF är ett starkt konstgräslag, trots att det ligger naturgräs hemma på Olympia. Bortaformen ser just nu urusel ut. Bara en vinst (Torslanda) har det blivit på de nio senaste, vilket däremot inkluderar flera matcher från 2013 och delar av statistiken kanske inte är jätteaktuell, men ändå, intressant.

Öppen andra halvlek?

Två av Elfsborgs tre inledande matcher har överstigit 2,5-målslinan och resultatet, 0-0 mot Kalmar senast, är missvisande. Hade kunnat en del mål där sett till chanserna. HIF har glidit under linan två av tre gånger, men premiärmatchen mot DIF blev avbruten i 40:e minuten, så lite missvisande statistik där också.

Vi anser att oddset på 1,85 för över 2,5 mål inte är speciellt lockande. Istället tittar vi över på över/under-spelen i andra halvlek. Samtliga av Elfsborgs fyra mål i Allsvenskan har gjorts i andra halvlek, Helsingborg; tre av fem. Till 2,05 ser vi ett större spelvärde i över 1,5 mål i andra halvlek.

500 kr riskfritt spel på högsta oddset

Betway erbjuder det högsta oddset på dagens speltips och nya kunder hos dem får ett riskfritt spel värt 500 kronor. Pengarna tillbaka vid förlust.

Speltips: Över 1,5 mål 2H
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Nya kunder får riksfritt spel värt 500 kr)
TV: Cmore Sport, 17/4 19:00 (Dagens alla TV-matcher)

Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfsborg 1,95 betsson logo 1 500 kr
Oavgjort 3,5 betway logo 500 kr
Helsingborg 4,1 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,0 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr