Speltips/rek & odds: Elfsborg – Örebro 24/5

Spelbloggare Publicerat: 24 maj 2014
Odds och rek Elfsborg - Örebro 2014
Foto: Bildbyrån

Fokus ligger självklart CL-finalen ikväll, men vi har hittat lite spelvärde även i Allsvenskan när Örebro reser till Borås och gästar Elfsborg.

De gulsvarta måste nästan jobba in tre pinnar här, annars riskerar avståndet till Malmö att bli riktigt svårt att hämta in. Insatserna har varit fina de senaste veckorna och man har endast en förlust (AIK) på elva matcher.

Nykomlingen Örebro har överraskat och ligger i mitten av tabellen, men har börjat tappa. Facit med två poäng på fyra matcher imponerar knappast och senast mot Gefle kvitterade Nordin Gerzic med matchens sista spark. Spelmässigt var det ingen höjdare.

Elfsborg har kammat full pott hemma på Borås Arena. Örebro har en vinst, två oavgjorda och två förluster på bortaplan.

Hemmalaget har tuffa skadeproblem. Ellegaard, Svensson, Hult, Claesson och Zeneli saknas. Örebros lista består av Mensah och Jansson.

Fem av sju inbördesmöten över 2,5

Elfsborg är en maskin hemma på Borås Arena och spelar ofta riktigt underhållande fotboll på konstgräset. Nu gästar Örebro, som också är ett konstgräslag, och det bådar för trevlig fotbollsmatch.

Vi ser att ÖSK börjar falla tillbaka lite och man kommer troligtvis inte sluta så högt upp som man är nu. IFE är dessutom kända för att vara starka under vårsäsongen. Hemmalaget är klockrena favoriter och bör inte tappa poäng här, men ettan ger bara 1,42 gånger pengarna och är knappast värd att testa.

Ett överspel lockar desto mer. IFE är offensivt starka på hemmaplan, men brukar också släppa till något mål bakåt. I tre av fyra hemmamatcher har 2,5-målslinan överstigits. I Örebros bortamatcher har tre av fem gått över.

Överlag blir det fler mål på konstgräs än naturgräs och nu har vi två lag som är skickliga på det förstnämnda. I fem av de sju senaste inbördesmatcherna har linan överstigits.

 

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (Unik bonus: Bara via Spelbloggare får ni 1 000 kr hos Bwin. )
TV: Cmore Sport, 24/5 16:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfsborg 1,42 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 5,0 1 000 kr
Örebro 9,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,2 betway logo 50 kr
Över 2,5 mål 1,7 bwin logo 1 000 kr