Speltips/rek & odds: Europa League-final: Sevilla – Benfica

Emil Jakobsson Publicerat: 14 maj 2014

Sevilla - Benfica Europa League final speltips & odds 2014En riktigt stormatch väntar under onsdagen när Europa League ska avgöras och den stora finalen spelas på Juventus Stadium mellan Sevilla och Benfica. Här hittar ni allt inför matchen, statistiken, alla odds samt vårt bästa speltips till matchen.

Sevilla har på sin väg fram till finalen slagit ut Betis, Porto och Valencia. Motståndarna Benfica har slagit ut Tottenham, AZ samt nu senast Juventus på just den här arenan där finalen kommer spelas.

Formmässigt har däremot Sevilla mer eller mindre kört in i väggen. Allt började med den tunga förlusten mot Athletic Bilbao som genom det gick ifrån Sevilla i kampen om den viktiga fjärdeplatsen som betyder spel i Champions League.

Räknar man med den matchen har man tre förluster och en oavgjord sedan slutet av april och en målskillnad på 2-7.

Snittat 0,5 insläppta per bortamatch i EL

Benfica som vunnit ligan hemma i Portugal förlorade nu senast med 2-1 i O Clássico som deras match mot Porto brukar kallas. Innan det hade man tio segrar och två oavgjorda vilket är ett tydligt tecken på att formen är god.

Inte minst deras semifinal i Europa League mot Juventus var imponerande då man vann med 2-1 hemma och sedan lyckades spela 0-0 på bortaplan.

Det faktum att man så sent som den 1 maj spelade en helt avgörande match på den arena som finalen spelas på är givetvis positivt för Benfica. Man har nyligen varit där och man har positiva bilder med sig från hur man presterade.

Värt att notera är också att Benfica bara släppt in tre mål på deras sex senaste bortamatcher i Europa League.

Ser man till över/under har tre av Sevillas fem senaste gått under 2,5 mål och fyra av Benficas fem senaste har gått under 2,5 mål. Oddset på underspelet är dock något lågt och vi väljer i stället att Benfica vinner.

Speltips: Benfica
Odds: 2,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV12, onsdag 14/5 kl 20:45 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sevilla 3,4 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,4 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Benfica 2,3 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,78 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 2,1 unibet logo 1 200 kr