Speltips/rek & odds: Everton – Manchester City 3/5

Emil Jakobsson Publicerat: 3 maj 2014
Everton - Manchester City speltips & odds 3/5 2014
Foto: Bildbyrån

Champions League för Everton eller en ligatitel för Manchester City? Det står minst sagt mycket på spel när lagen ställs mot varandra på Goodison Park under lördagen och vi har som vanligt hittat ett bra speltips.

Inför helgens omgång i Premier League ligger Everton fyra poäng bakom Arsenal som just nu ligger fyra vilket betyder spel i Champions League. Samtidigt har Manchester City ligatiteln i egna händer och detta är deras svårast match som återstår. En seger här och de tar ett gigantiskt kliv mot ligatiteln.

Gratisspel på matchen: Rygga vårt speltips med ett gratisspel värt 500 kronor från Betway.

Everton har något överraskande förlorat två av de tre senaste matcherna, 2-0 bort mot Southampon nu senast och tidigare  2-3 borta Crystal Palace.

Men på hemmaplan brukar Everton vara otroligt starka och man har vunnit tio av de elva senaste matcherna.

Fin historik mot just City

Manchester City är samtidigt otroligt starka även om deras form kanske inte är den bästa just nu. Under inledningen av april vann man bara en av fyra matcher men nu har man vunnit det två senaste och har genom det ligatiteln i egna händer. På bortaplan har man en seger på de tre senaste men elva segrar på de 17 senaste bortamatcherna vittnar om att de kan spela fin fotboll även på bortaplan.

City slog Everton med hela 3-1 tidigare under säsongen men när man möttes senast på Goodison Park vann Everton med 2-0. Faktum är att innan säsongens seger mot Everton hade City bara en seger på de åtta senaste mot just Everton.

Everton dras däremot med en hel del tunga skador och har av naturliga skäl inte samma bredd på truppen som City. Dessa skador har även påverkat laget och hur de presterat vilket vi sett i deras senaste matcher. Vi väljer därför att satsa våra pengar på City här även om oddset är något i underkant enligt oss.

Speltips: Manchester City
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Viasat Fotboll, lördag 3/5 kl 18:30 (Dagens alla TV-matcher)
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Everton 5,0 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Manchester City 1,75 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,5 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,57 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr