Speltips/rek & odds: Falkenberg – Djurgården 12/5

Spelbloggare Publicerat: 12 maj 2014
Speltips Falkenberg Djurgården 12/5 2014
Foto: Bildbyrån

Med 4/5 satta spel till snittoddset 2,04 under söndagen jobbar vi vidare med gott självförtroende. I Allsvenskan har vi den intressanta matchen mellan Falkenberg och Djurgården att se fram emot. Här är vår analys.

Det är väldigt jämnt i botten av serien. Fyra klubbar, varav FFF är en av dem, ligger på fem pinnar. En vinst eller ett oavgjort resultat skulle ge lite välbehövligt andrum för Henke Larssons mannar. Efter fyra torskar i följd har man två poäng på två matcher och formen pekar uppåt.

”Blåränderna” har, liksom FFF, två oavgjorda på de två senaste, men å andra sidan har motståndet varit snäppet svårare. Mot Kalmar senast blev det 0-0 på Tele2 Arena, trots en ganska öppen matchbild. Effektiviteten var under all kritik och det oroar givetvis. Vid en vinst hänger man på toppskiktet.

Skadade/avstängda:

FFF: Christoffer Carlsson, Andrés Thorleifsson, Matteo Blomqvist-Zampi, Johan Svahn och Zlatan Krizanovic.
DIF: Haris Radetinac, Alexander Faltsetas, Tim Söderström, Philip Sparrdal Mantilla och Mark Mayambela.

En del betydande avbräck. Faltsetas lämnar ett stort tomrum efter sig på mittfältet med sin frånvaro. Chibsah kommer alldeles säkert ersätta och det innebär en passningssäker mittmitt ut och en usel in. Han brukar stå för en del totala blunders och utstrålar allt annat än lugn och trygghet. Passar inte alls i ett spelförande lag.

Christoffer Carlsson är svår att ersätta på mittfältet. Tycker att det är en underskattad fotbollsspelare. I avsaknad av Thorleifsson kommer ex-djurgårdaren Godsway Donyoh ta plats längst fram. Blir ett helt annat djupledsspel för FFF, då.

Klasskillnad

Finns en klar favorit här och det är som ni förstår Djurgården, som är obesegrade på bortaplan sedan förra sommaren i Allsvenskan. På fyra bortamatcher har det blivit en vinst och tre kryss, men det har varit allt annat än lätta motståndare i kryssmatcherna. Mot Mjällby, som är ett jämnbra lag med FFF, vann man med stabila 2-0.

Falkenberg har bara en pinne på de tre senaste matcherna på Falkenbergs IP. De kommer få det svårt att kriga till sig poäng här.

1,85 får vi för tvåan och det känns aningen högt.

Speltips: Djurgården att vinna
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Sport (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Falkenberg 4,4 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,6 williamhill logo 1 000 kr
Djurgården 1,85 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,86 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr