Speltips/rek & odds: Fiorentina – Roma 19/4

Spelbloggare Publicerat: 19 april 2014

Fiorentina - Roma speltips 19/4 2014Det vankas toppmöte i Serie A, men hur stor är motivationen i lagen?

Fiorentina och Roma har, i praktiken, redan säkrat sina platser till Europa League respektive Champions League till nästa säsong. Men ett toppmöte är ett toppmöte – det är två klubbar med fin form och det lägger upp för en trevlig fotbollsmatch.

Hemmalaget har, efter en lite sämre period, två imponerande segermatcher i rad. Senast vann man med 5-3 på bortaplan mot Hellas Verona. Intressant fakta från matchen är att laget hade fyra olika målskyttar. Finns en del offensiva kort med bra form, det vill säga. På hemmaplan har man 9/3/4, vilket är helt okej för att vara ett topplag.

Roma har verkligen hittat rätt de senaste veckorna och har tagit sju raka trepoängare, samtliga i seriespelet. Bortastatistiken är utmärkt med tio vinster på sexton matcher. Endast två förluster har det blivit utanför hemmaborgen.

Dålig hemmastatistik mot topplagen

Fiorentina har haft lite svårt mot de bättre lagen hemma på Stadio Artemio Franchi. De fyra senaste mot lag på den övre halvan av tabellen har slutat med förlust. Nu står ett starkt Roma på andra planhalvan. Kan bli svårt med andra ord.

Inbördesstatistiken talar även den för en bortaseger på lördag. I de fyra senaste matcherna lagen emellan har Roma dragit det längsta strået, en av dessa efter förlängning, förvisso.

Spelbolagen är ense om att Roma är favoriter och ger laget 41% chans att vinna, vilket är en procentsannolikhet som ligger i linje med oddset på 2,4. Vi ser ändå att sannolikheten att Roma vinner är större än så och hittar ett ovanligt stort spelvärde i den raka tvåan.

Speltips: Roma vinnare
Odds: 2,4 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV4 Sport, 19/4 21:00
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Fiorentina 3,15 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 3,4 unibet logo 1 200 kr
Roma 2,4 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,98 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr