Speltips/rek & odds: Frankrike – Norge 27/5

Emil Jakobsson Publicerat: 27 maj 2014

Speltips/rek & odds: Frankrike - Norge 27 majFrankrike har börjat uppladdningen inför fotbolls-VM 2014 och under tisdagen tar man emot Norge hemma på Stade De France i Paris. Cmore sänder matchen och vi har hittat ett intressant spel trots att det är en träningslandskamp.

Det har varit några skakiga år och turneringar för Frankrike. Den här typen av träningslandskamper inför VM kan med andra ord bli extra viktiga i ett försök att få ihop gruppen.

Vi kommer ihåg hur gruppen helt föll isär under VM 2010 och under EM 2012 kom det återigen upp på tapeten.

De två misslyckade mästerskapen och slitningar i truppen är en av anledningarna att man valde att peta Manchester Citys Samir Nasri från VM-truppen.

Under VM-kvalet  blev man tvåa i sin grupp bakom Spanien. Man vann fem matcher, spelade två oavgjorda och förlorade en.

När man sedan förlorade första play off-matchen  mot Ukraina med 2-0 såg det tungt ut. Men en imponerade 3-0 seger hemma i Paris säkrade VM-biljetten.

Nollat motståndarna i fyra av fem matcher

Man har samtidigt hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna vilket givetvis är starkt.

Värt att notera är även att Real Madrids Karim Benzema samt Raphael Varane inte kommer delta i matchen då de inte hunnit ansluta till truppen. Det är även oklart om Frank Ribery kan spela då han stått över veckans tidigare träningar på grund ryggproblem.

Genom det öppnas det upp för andra spelare att visa framfötterna och bevisa att de bör få chansen även under VM. Bland annat väntas Arsenals Olivier Giroud finnas med från start i Benzemas frånvaro.

Norge som står för motståndet har siktet inställt på EM-kvalet till hösten och nu senast lyckades man faktiskt kryssa mot Tjeckien.

För att få upp oddset testar vi Frankrike att vinna matchen och hålla nollan. Man har som sagt hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna mot betydligt starke motstånd som till exempel Holland och Ukraina.

Norge har samtidigt blivit nollade i två av deras fyra senaste matcher trots  betydligt svagare motstånd än ikväll (Polen och Skottland).

Norges tränare PerMathias Høgmo har samtidigt många yngre spännande spelare på väg in i laget. Skulle inte förvåna mig om han väljer att testa några yngre spelare här för att se hur de håller inför EM-kvalet i höst.

Speltips: Frankrike vinner och håller nollan
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: Cmore Fotboll, tisdag 27/5 kl 21:00 (Dagens alla TV-matcher)
Läs mer: Allt inför fotbolls-VM 2014
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frankrike 1,42 250 kr
Oavgjort 4,7 betsson logo 1 000 kr
Norge 10,0 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,72 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,1 bwin logo 1 000 kr