Speltips/rek & odds: GAIS – Assyriska

Spelbloggare Publicerat: 25 juni 2014
GAIS Assyriska 25/6 14 speltips
Foto: Bildbyrån

GAIS fick ett direkt uppsving av tränarbytet och frågan är om man kommer fortsätta rida vidare på vägen mot Assyriska?

Per-Ola Ljung frälste direkt. Tränarbytet gav dåvarande nästjumbon och storfloppen GAIS kraft att vinna med 3-1 borta mot Hammarby, som klev ner till tredjeplats efter förlusten. Nu har makrillarna skuttat upp till kvalplatsen mot division ett och upp till säker mark har man bara en pinne. Så snabbt vänder det i Superettan. Hemmafacit är 2-2-2.

Björn Andersson är tillbaka från avstängning och förväntas ta plats i GAIS startelva, men det är också möjligt att PO-Ljung inte vill förändra i den vinnande elvan från senast.

Assyriska har gjort en makalöst usel säsong såhär långt och ligger sist i tabellen. Av någon underlig anledning är det hemmaspelet som inte klickat, för på bortaplan har laget ett riktigt fint facit med två vinster, tre oavgjorda och en förlust. I fjol var man klart bättre hemma än borta.

Senast blev det förlust mot Östersund – självklart på hemmaplan – med 0-1, efter ett sent mål.

Nya kraften räcker till ytterligare seger

Nytillträdde Per-Ola Ljung fick  in en energi i laget som inte synts till på hela säsongen, förutom vid enstaka matcher. Ja, man såg faktiskt ut som det topplag många trodde de skulle vara inför säsongen. Att piska Hammarby med 3-1 på Tele2 Arena är lättare sagt än gjort. Och det var mycket tack vare Shkelqim Krasniqi, född 1996, som gjorde sin blott andra start detta år. Två baljor stod han för.

Visst är Assyriskas bortafacit imponerande, men lite tillfälligheter har det självfallet varit att poängskörden varit så stor utanför Södertälje.

Klubbar som får en ny tränare brukar överprestera ett antal matcher, innan man faller ner till marken igen. Nu är det dessutom en av Sveriges bästa som tillträtt – kolla bara hans resultat i Örebro.

Tror GAIS rider vidare på vågen. 2,05 är godkänt för ettan…

Speltips: GAIS att vinna
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Csports.se, 25/6 19:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
GAIS 2,05 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Assyriska 3,85 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,83 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,02 unibet logo 1 200 kr