Speltips/rek & odds: Gefle – AIK 6/4

Spelbloggare Publicerat: 5 april 2014
Speltips AIK - Gefle 6/4 2014
Foto: Bildbyrån

Söndagen bjuder på en tallrik av trevliga allsvenska matcher. En av dem är mellan Gefle och AIK. Här är vårt speltips till matchen. 

Kryssen var ett normalt företeende för Gefle under 2013, nästan hälften av matcherna laget spelade slutade oavgjort och man var klart bäst på det i serien. Inte helt överraskande blev det även lika i premiären borta mot Mjällby efter en sprakande första halvlek innehållande fyra baljor. Smått oväntat att det blev så pass många mål; på förhand kändes det som en typisk 0-0-match.

Mindre nöjda måste topptippade AIK varit efter premiären. IFK Göteborg åkte upp till Stockholm och vann med två mål mot noll, men då spelade AIK med en man mindre i nästan en halvlek ska tilläggas. Kan fjolårstvåorna steppa upp och göra en bättre insats mot Gefle?

AIK var starka utanför Friends Arena förra året, vann åtta av femton matcher och kom trea i bortatabellen. Gefles hemmainsatser speglar hur bra man var överlag (12:a). Att matchen spelas på Örjans Vall bör därmed inte skräcka gästerna från att spela sitt eget spel.

Nu kommer målen, AIK

Bolagen underskattar AIK:s offensiv. Man snittade 1,86… mål på bortaplan förra året, näst bäst i Allsvenskan efter Malmö FF. I fyra av de fem senaste matcherna samt bortamatcherna har minst två mål gjorts. Motståndens förmågor kan diskuteras, men två mål mot Elfsborg och tre mot Kalmar, i vänskapsmatcher, talar sitt tydliga språk.

Gefle har däremot släppt in mindre än två mål i fyra av de fem senaste. Motståndet har dock bara varit allsvenskt i två av dessa, så några större växlar ska inte dras.

I de två senaste inbördesmötena har AIK gjort minst två mål och vi tror att den trenden kommer fortsätta. En medelstor insats på AIK över 1,5 mål spelas till det generösa oddset på 2,4.

Speltips: AIK över 1,5 mål
Odds: 2,4 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Live 2, 6/4 15:00
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Gefle 3,9 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 3,4 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
AIK 2,1 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,65 bwin logo 1 000 kr