Speltips/rek & odds: Gefle – Djurgården 26/5

Spelbloggare Publicerat: 26 maj 2014
Gefle Djurgården Speltips 26/5 2014
Foto: Bildbyrån

Gefle och Djurgården håller hus på Strömvallen under måndagseftermiddagen. Krysset kan locka, men undviks här. Istället har vi hittat ett annat spel. 

Gefle plockar ofta poäng i matcherna, men mindre ofta mer än ett. På de sex senaste har man fyra kryss och två förluster – med den skörden blir det inget annat än botten. Det var nära att bli seger borta mot Örebro för exakt en vecka, men Nordin Gerzic kvitterade med matchens sista spark och det var självklart ledsna miner spelarna bjöd på efter slutsignalen.

Gästande Djurgården har tappat formen totalt och har inte vunnit på fyra matcher. Under dessa har bara ett mål gjorts och tre poäng har inkasserats. Defensiven oroar knappast, offensiven däremot… I publikfesten på Tele2 Arena, när man mötte Göteborg, slutade det mållöst i en mindre underhållande fotbollsmatch.

Kryss är det första jag tänker på när dessa klubbars namn kommer upp på samma rad. Åtta av de tio senaste har slutat så. Resterande två har vunnits av Stockholmarna.

Haris Radetinac är fortfarande på DIF:s skadelista. Bänknötaren Mattias Östberg har även han åkt på en smäll och ställs utanför truppen. I Gefle missar Emil Hedvall matchen.

Krysset inte så nära?

Med tanke på inbördeshistoriken börjar det klia i fingrarna när muspekaren står över X, men här väljer jag bort det och safe:ar lite. Två av de tre senaste mötena på just Strömvallen har DIF vunnit och att det blivit så pass många oavgjorda resultat borde, till största delen, handla om slumpen.

… Men vi säkrar bort krysset med ett DNB-spel, vilket innebär pengarna tillbaka om matchen slutar lika.

DIF har 1-3-1 på bortaplan. Dock blev det vinst mot det enda lag man mött som befinner sig i samma region som Gefle, det vill säga botten. Mjällby besegrades då med 2-0. Gefle har usla 1-1-3 hemma.

Skillnaden ska vara stor här. ”Blåränderna” borde, sett till materialet, slutade på den övre halvan av tabellen och Gefle kommer få slåss in i det sista för att eventuellt lyckas hålla sig kvar i Allsvenskan.

Djurgården DNB spelas till fina 1,82 hos Unibet samtidigt som de flesta andra bolag ligger runt 1,70.

Speltips: Djurgården DNB
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: Cmore Fotboll, 26/5 19:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Gefle 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,30 williamhill logo 1 000 kr
Djurgården 2,55 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,74 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,15 nordicbet logo 1 000 kr