Speltips/rek & odds: Ghana – USA

Emil Jakobsson Publicerat: 15 juni 2014
Ghana USA speltips rekar
Foto: Bildbyrån

Fotbolls-VM har bjudit på många riktigt bra matcher och när Ghana och USA kliver in i turneringen under måndagen hoppas vi på ytterligare en minnesvärd drabbning. Här hittar ni allt inför matchen, de bästa oddsen samt vårt spelförslag.

Ser man till världsrankningen är USA (13) betydligt bättre än Ghana (37) men som vi alla vet ska man ta de siffrorna med en nypa salt. USA har däremot imponerat stort här tidigare under VM-kvalet då man vann sin grupp väldigt överlägset. Man hade till exempel dubbelt så många poäng som Mexico.

Man har även vunnit sina träningsmatcher nu innan VM även om motståndet inte varit det tuffaste (Azerbajdzjan 2-0, Turkiet 2-1 och Nigeria 2-1).

Ghana tog sig till VM genom att totalt köra över Egypten i play off där det blev totalt 7-3 och nu inför VM har man spelat två träningsmatcher. Först föll man med 1-0 mot Holland och nu senast slog man Sydkorea med 4-0.

En detalj att hålla koll på under den här matchen är hur USA ska lyckas stoppa Ghanas otroligt starka kontringsspel. Om de tappar boll i fel lägen kommer Ghana straffa dem väldigt hårt.

Offsidespelet lockar

När lagen möttes under VM 2010 i Sydafrika vann Ghana med 2-1 och det är Ghana som är favoriter även den här gången. Vi lockas annars av dubbelchans X2 men tyvärr är oddset för lågt enligt oss (1,58).

Vi ser däremot ett väldigt bra spelvärdet i att det blir under 4,5 offsideavblåsningar. Både Ghana och USA har tre raka matcher var med under 4,5 offsideavblåsningar (snitt 2,8 per match). Trots detta erbjuds vi hela 2,2 gånger pengarna på detta spel.

Visst, Ghana vill kontra men USA kommer vara medvetna om att det är deras styrka och kommer gör allt för att hindra dem från att vända spelet snabbt och sticka på djupet.

Värt att notera är även att svensken Jonas Eriksson är huvuddomare i denna match.

Speltips: Under 4,5 offsideavblåsningar
Odds: 2,2 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Riskfritt spel värt 500 kr för nya spelare)
TV: SVT1, måndag 16/6 kl 23:55 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Tänkbara startelvor:

Ghana: (4-2-3-1) Kwarasey; Afful, Boye, Mensah, Muntari; A Ayew, Boateng, Asamoah; Essien, J Ayew; Gyan.
USA: (4-3-1-2) Howard; Johnson, Besler, Cameron, Beasley; Beckerman, Bradley, Jones; Bedoya; Dempsey, Altidore.

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ghana 2,55 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,3 betway logo 500 kr
USA 3,1 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,73 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 2,23 unibet logo 1 200 kr