Speltips/rek & odds: IFK Göteborg – Falkenberg 25/4

Spelbloggare Publicerat: 25 april 2014
Speltips/rek & odds: AIK - IFK Göteborg 2014
Foto: Bildbyrån

Fredagens hetaste förfest hittas på Gamla Ullevi. Stahres Göteborg gästas av Henrik Larssons Falkenberg, avspark 19:00.

Med två fina prestationer i rad lär självförtroendet vara gott i Göteborg. Senast fick man nöja sig med en poäng borta mot Kalmar, trots ett visst spelövertag. Dessförinnan krossades Åtvidaberg med 5-0 på Ullevi – en match där Lasse Vibe mäktade med ett hattrick. Nu saknas han, och så även John Alvbåge. Två stentuffa avbräck.

Vi visste att Falkenberg skulle få det tufft i sin första allsvenska säsong någonsin, men trots den knappa poängskörden (tre poäng på fem omgångar), har laget spelat riktigt bra i perioder. Dock finns en förmåga att falla ihop som ett korthus när orken tvinar. Ett tydligt exempel på detta var i förra omgången när man gjorde en riktigt stark första halvlek mot Elfsborg och ledde med 2-1. Sista 45 var däremot en helt annan historia, och matchen slutade 2-3. Christoffer Carlsson är skadad och kommer inte att medverka.

Lagen har mötts tre gånger tidigare, två i cupen och i en träningsmatch. IFK har vunnit samtliga, varav en efter förlängning.

Större ytor i andra halvlek

FFF har ännu inte hittat målet på två bortaförsök i serien. Det brukar bli fullt fokus på defensiven utanför Stora Valla, så även i det här mötet tror vi, men som vi nämnde tenderar orken att tvina framåt slutet av matcherna. På de här två bortamatcherna har man släppt in fem baljor – samtliga efter minut 75 och framåt.

Nu möter man ett offensivt starkt, ja trots avbräcket på Vibe, Göteborg. Vi ser framför oss en matchbild där hemmalaget sakta men säkert kommer få större ytor att anfalla och hitta luckor bakom FFF:s backlinje med sina tidiga långbollar, desto längre matchen lider. Vi anser att fredagens största spelvärde hittas i flest mål i andra halvlek till mer än dubbla degen. En insats av den högre karaktären rekommenderas.

Speltips: Flest mål H2
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Sport, 25/4 19:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Göteborg 1,3 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 5,55 betsson logo 1 500 kr
Falkenberg 11,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,2 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,72 bwin logo 1 000 kr