Speltips/rek & odds: Grekland – Elfenbenskusten

Spelbloggare Publicerat: 23 juni 2014
Grekland Elfenbenskusten 24/6 2014
Foto: Bildbyrån

Grekland och Elfenbenskusten har båda chansen på andraplatsen i gruppen – under tisdagen ska de mötas. Vi tror på en tät historia. 

Colombia var tre nummer för stora för Grekland i premiärmatchen och därefter stod grekerna för en halvdan insats mot Japan i en match som slutade 0-0. Trots den snåla poängskörden lever fortfarande förhoppningen om avancemang, men då måste det bli seger här samtidigt som Colombia gör jobbet mot Japan.

Försvar, de har dem. Anfallsspel har vi inte fått se mycket av. Grekerna måste hitta en bättre balans mellan dessa två. Det håller inte att förlora mot bättre motståndare och sedan spela 0-0 mot jämnbra.

PAOK-mittfältaren Konstantinos Katsouranis åkte på en tidig utvisning senast och är således avstängd i denna match.

Elfenbenskusten har visat framfötterna och inledde med en 2-1-vinst över Japan och var nära att plocka poäng från Colombia, men åkte dit med uddamålet, trots en reducering signerad Gervinho med kvarten kvar att spela.

Två spelare finns på ivorianernas frånvarolista: Didier Ya Konan och Didier Zokora.

Avvaktande första halvlek?

Grekland kommer behöva kliva framåt, absolut; men inte till en början. I första halvlek lär det se ut som det brukar, för att i andra flytta upp positionerna och försöka jobba in ett ledningsmål.

Just i de första halvlekarna brukar det vara väldigt målsnålt när Grekland spelar. I sju raka matcher har det blivit max ett mål i den inledande halvleken.

Elfenbenskusten har en klart offensivare fotbollskultur, men som känt påverkar grekernas motståndare väldigt mycket av den låga försvarslinjen man har och det låga bolltempot.

Vi tror att det kommer dröja innan nollan spräcks. Under 1,0 mål spelas i den första halvleken (pengarna tillbaka på prick ett).

Speltips: Under 1,0 mål HT1
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV4, 24/6 22:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Grekland 3,85 betsafe logo 1 000 kr
Oavgjort 3,65 unibet logo 1 200 kr
Elfenbenskusten 2,1 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,79 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,1 williamhill logo 1 000 kr