Speltips/rek & odds: Halmstad – Brommapojkarna 19/5

Spelbloggare Publicerat: 19 maj 2014

Brommapojkarna - Halmstad speltips & odds 19 maj 2014Jumbon Halmstad ställs mot nästjumbon Brommapojkarna på Örjans Vall i en match där poängen väger extremt tungt. En förlust skulle vara förödande för bägge parter.

Minst gjorda mål, flest insläppta. Ynka fem pinnar på nio matcher. Läget hade kunnat se bättre ut för Jens Gustafssons HBK. Oftast ser spelet totalt hopplöst ut, men på Örjans Vall är man hyfsat starka och faktum är att samtliga poäng inkasserats där – och det har inte varit i några jätteenkla matcher de kommit. Vinst mot Helsingborg och kryss mot AIK och Norrköping. Torsk mot nykomlingen Örebro å andra sidan.

Brommapojkarna är på samma poäng som dagens motståndare inför matchen, trots en match mer spelad. Tycker visserligen att de sett snäppet bättre ut spelmässigt, men på bortaplan har man fyra förluster på lika många försök. 0-1 hemma mot Mjällby för några dagar sedan var ett totalt nederlag.

Maurice Albornoz, BP:s succéspelare från förra året, som haft stora skadebekymmer och bara fått 80 minuters speltid i år, är tillbaka i BP:s trupp. Tveksamt om han startar, men oavsett – ett stort plus för gästerna. I övrigt fick Pontus Segerström sitt tredje gula för säsongen senast och är således avstängd.

I HBK finns inget nytt att rapportera på skadefronten. Man har med sig en identisk trupp från förra matchen.

7/9 över 10,5 hörnor

Bolagen ligger helt rätt i 1X2 och vi har svårt att hitta något spelvärde där. Hemma- och bortastatistiken är tydlig, men dessa bottenmöten kan sluta hur som helst.

Istället har vi tittat in lagens hörnstatistik. Hörnlinan ligger på 10,5 och delar oddsen lika på över och under, 50/50 enligt dem, alltså. Vi håller inte med.

7/9 av Halmstads matcher har överstigit linan. I BP:s matcher, 6/10, men intressant är att just de sex senaste i följd har överstigit. Varför? Svårt att sätta fingret på, men lagets svårigheter att hitta nätet på sistone spelar givetvis in, då ineffektiva lag tenderar att skapa många hörnor.

1,90 får vi för överspelet och det är klart godkänt.

Speltips: Över 10,5 hörnor
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Cmore Fotboll, 19/5 19:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Halmstad 2,10 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 williamhill logo 1 000 kr
Brommapojkarna 3,75 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,05 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,80 nordicbet logo 1 000 + 500 kr