Speltips/rek & odds: Hammarby – GAIS

Spelbloggare Publicerat: 17 juni 2014
Hammarby - GAIS 18/6 2014 speltps
Foto: Bildbyrån

Mitt i all VM-hets snirklar vi in ett tips från Superettan och Stockholm. Serietvåan Hammarby får besök av flopparna flopp, GAIS.

Hammarby hade hyfsat nyligen en riktigt bra period med fyra vinster i följd – nu har man en vinst, en oavgjord och en förlust på de tre senaste matcherna. Stockholmarna har haft en kort vila på tre dagar sedan 1-1-matchen mot Östersund och kan vara lite slitna.

Gästande GAIS är Superettans, odiskutabelt, största flopp. Efter att ha varit topptippade inför säsongen, är man nu – tolv omgångar in i serien – nästjumbo, strax före Landskrona. Laget har sju förluster på de nio senaste, men krysset mot Öster förra veckan var ett fall framåt.

Ett av, enligt undertecknad, fotbollssveriges största genier, Per-Ola Ljung (senast Örebro), gör sin första match som tränare i GAIS och förväntas ta dem till säker mark.

PO-Ljung får prioritera defensiven

Tänker trotsa statistiken för ovanlighetens skull och reka ett underspel, istället för det ”logiska” 2,5-målsöverspelet. I tre av Hammarbys fem senaste matcher har det blivit minst tre mål, i GAIS 4/5.

Men lite annorlunda blev det i båda lagens senaste match. Hammarby spelade 1-1 mot Östersund och visade prov på ett ineffektivt anfallsspel. Dagen dessförinnan blev det mållöst när GAIS hemmaspelade mot Öster, trots en hel del avslut åt båda håll i matchen. Tror det kan fortsätta på samma spår nu.

Per-Olas första uppgift vid sidlinjen kommer vara att komponera ihop en hållbar defensiv, vilket GAIS har varit kända för att ha, men på senare tid har synen på Tommi Vaiho att hämta bollen ur eget när blivit ett vanligt förekommande. Klubbar som får ny tränare överpresterar i ofta några matcher, innan man kommer ner på jorden igen.

GAIS står för en bra prestation och håller siffrorna nere med ett tätt försvarsspel? Mycket troligt.

1-0 eller 1-1? Under 3,0 mål (pengarna tillbaka på prick tre) spelas till 1,85 gånger degen.

Speltips: Under 3,0 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV4 Sport, 18/6 19:20 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Hammarby 1,37 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 5,0 unibet logo 1 200 kr
GAIS 11,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,4 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,62 betsson logo 1 000 kr