Speltips/rek & odds: Husqvarna – Öster 9/5

Spelbloggare Publicerat: 9 maj 2014
Speltips Husqvarna Öster 9/5 2014
Foto: Östers Fotboll

Sensationen Husqvarna och besvikelsen Öster visar tendenser till att bryta sina trender. På Stadsparksvallen får vi svaret om det blir så eller inte.

Nykomlingen Husqvarna var, mot alla odds, fyra i Superettan efter fyra omgångar, men senast åkte laget på sin första förlust för i år, det mot derbyrivalen Jönköping Södra, efter en mindre bra insats. Är man på väg (ner) till verkligheten igen?

Topptippade Öster placerar sig på den undre halvan av tabellen. Den andra trepoängaren för säsongen kom mot Ljungskile i den förra omgången. Känslan är att det kan vara början på en vändning.

Smålandsderby detta. Hård intensitet och fin inramning att vänta?

Senast lagen möttes var i division ett för fem år sedan. Då vann Husqvarna båda mötena, men vann serien gjorde Öster. Husqvarna fick nöja sig med en mittenplacering. Obetydlig statistik dock, då det är två helt förändrade lag.

Neråt och uppåt

Smekmånaden är över för Husqvarna är min bestämda känsla. Resan neråt i tabellen påbörjas nu. Spelarmaterialet är långt ifrån toppklass i Superettan och de borde fortfarande räknas som en kandidat att ramla ur serien.

Öster har inlett under all kritik. Det där laget ska slåss om en plats till Allsvenskan. Resan uppåt påbörjas nu. Insatsen mot Ljungskile lovade en del. Velic visade att han fortfarande håller hög klass med sina två baljor.

Detta blir ett speltips baserat på framförallt känsla. Inte så betryggande för en läsare som eventuellt tänkt att rygga, självklart. Skulle dock vara tjänstefel att tippa ettan eller krysset efter att ha sett båda lagens senaste match.

Hade man fått över två gånger degen på Öster, oavsett om det är borta eller hemma, innan säsongen hade det plockats direkt. Litar på Östers förmåga och spelar tvåan till 2,05. Insatsen av den lägre karaktären.

Speltips: Öster att vinna
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Finns att köpa på Csports.se eller Fotbollskanalen.se (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Husqvarna 3,6 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Öster 2,05 bwin logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,92 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,98 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr