Speltips/rek & odds: IFK Norrköping – Falkenbergs FF 15/5

Emil Jakobsson Publicerat: 15 maj 2014
IFK Norrköping - Falkenbergs FF speltips & odds 15 maj 2014
Foto: Bildbyrån

Viktiga poäng står på spel i mitten av tabellen när IFK Norrköping tar emot Falkenbergs FF som vid en seger kan gå förbi Norrköping i tabellen. Stärkta av segern nu senast mot Djurgården jagar man nya poäng, lyckas man även idag?

Falkenbergs FF stod för en skräll i förra omgången av Allsvenskan när man slog Djurgården med 1-0 efter ett sent mål från Donyoh. De tre poängen var otroligt viktiga för Falkenberg och lagets tränare, Henrik Larssson, fick ett riktigt glädjefnatt på sidan av planen när målet gjordes.

Frågan är om man kan bygga vidare på denna positiva energi? För innan den matchen hade man fyra förluster och fyra oavgjorda på de åtta senaste. Man har samtidigt bara tagit en poäng på fyra bortamatcher (0-0 i deras senaste bortamatch mot Örebro).

IFK Norrköping förlorade samtidigt med 2-0 mot Kalmar FF nu senast men vann sin senaste hemmamatch (2-1 mot Åtvidaberg).  Man har tre förluster och segern mot Åtvidaberg på sina fyra senaste matcher.

Hemma på Nya Parken har man däremot spelat bättre och har två segrar, två oavgjorda och bara en förlust (mot mer eller mindre omöjliga Malmö FF) på de fem senaste.

Ett insläppt senaste fyra matcherna

Även om Norrköping är starka hemma och Falkenberg otroligt svaga borta anser vi att oddsen runt 1,5-1,6 på en hemmaseger är för lågt. Man vet aldrig vad en viktig seger som den nu senast för Falkenberg kan betyda för stämningen i truppen även om vi tror på Norrköping här.

Vi lockas däremot betydligt mer av underspelet, inte minst på grund av Falkenbergs otroligt fina defensiv. Laget har bara släppt in ett mål på de fyra senaste matcherna och tre av fyra bortamatcher den här säsongen har gått under 2,5 mål.

Norrköpings matcher brukar ha betydligt fler mål men faktum att ändå fyra av deras sex hemmamatcher den här säsongen har gått under 2,5 mål.

Det gör att underspelet till nästan två gånger pengarna känns riktigt bra.

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Nya kunder får gratisspel värt 500 kr, pengarna tillbaka vid förlust)
TV: Cmore Fotboll + Live 3, torsdag 15/5 kl 18:50 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
IFK Norrköping 1,6 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Falkenbergs FF 6,3 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,95 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,95 nordicbet logo 1 000 + 500 kr