Speltips/rek & odds: Jönköping Södra – Husqvarna 3/5

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2014

Speltips Jönköping Södra - Husqvarna 3/5 2014Derbydags! Jönköping Södra tar emot Husqvarna FF och vi hittat ett sällsynt fint spelvärde.

Det är ett efterlängtat Jönköpingsderby, vi har framför oss! Senast lagen möttes var för hela nio år sedan. Allt talar för att Stadsparksvallen, med en kapacitet på 5 000 åskådare, blir slutsåld. Detta kommer, utan tvekan, bli ett av Superettans hetaste möten.

J-Södra har inlett under all kritik och är nästjumbo med en inspelad poäng, vilket ger ett snitt på 0,25 poäng/match. Fredrik Olsson är ensam anfallare i truppen att ha hittat nätet och det håller givetvis inte, det går inte att förlita sig på att mittfältarna ska göra jobbet match efter match.

Nykomlingen Husqvarna har överraskat allt och alla inledningsvis. Man ligger etta efter fyra omgångar med tre vinster och ett kryss. Defensiven sitter som den ska och man har bara tre insläppta mål efter de här fyra omgångarna. Frågan är om spelarmaterialet är tillräckligt bra för att hålla samma standard säsongen ut?

Hur tänker oddssättarna?

Bara själva oddset i sig borde motivera detta speltips, för det är något helt otroligt fel ute de är. J-Södra räknas, av någon anledning, som klara favoriter. Husqvarna som stora underdogs. Varför? J-Södras form är katastrofal – defensiven, patetiskt usel. Hemmaplanen ska inte heller betyda en jättefördel. Husqvarna kommer, troligen, fylla hela bortasektionen. Och vilken nykomling går inte igång på ett fullsatt derby?

J-Södra är inte heller speciellt bra på hemmaplan. I fjol tog man bara fyra pinnar fler hemma än borta.

Husqvarna kommer antagligen trilla ner från himlen hyfsat snart. De har spelat över sin förmåga, utan tvekan. Men ett skärrat J-Södra lär man kunna såra kraftigt.

Den raka tvåan ger 3,9 gånger pengarna, men X2 till 1,91, känns mer aktuellt.

Speltips: X2
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV4 Sport, 3/5 16:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Jönköping Södra 2,1 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Husqvarna 3,9 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,88 unibet logo 1 200 kr