Speltips/rek & odds: Liverpool – Chelsea 27/4

Emil Jakobsson Publicerat: 27 april 2014
Liverpool - Chelsea 27 april 2014 speltips odds
Foto: Bildbyrån

Är det på Anfields gröna gräs under söndagen som Premier League säsongen 2013-14 ska avgöras? Om Liverpool vinner går man upp hela åtta poäng före Chelsea och nio före Manchester City. Supermatch är nästan en underdrift i det här fallet.

Liverpool stormar fram just nu. Man har vunnit nio raka matcher och har 14 segrar och blott en oavgjord på de 15 senaste hemmamatcherna.

Nu senast blev det visserligen ”bara” en uddsmålsseger mot bottenlaget Norwich men de tre poängen var det viktigaste där.

Gästande Chelsea har samtidigt det betydligt tuffare. Ligatiteln är på väg att glida dem ur fingrarna men man är i högsta grad kvar i Champions League efter 0-0 borta mot Atlético Madrid.

Man har bara vunnit två av de sju senaste matcherna och det faktum att returen i Champions League väntar till veckan har José Mourinho redan berättat att han kommer vila spelare. Dessutom dras man med många väldigt jobbiga skador just nu.

Defensiv uppställning

Däremot kommer förmodligen Matic, Mikel och Lampard finnas med på mitten eftersom ingen av dem får delta i returen i Champions League. Chelsea har tidigare visat att man kan stänga matcher på bortaplan, se bara på senaste matchen nu mot Atlético. Med ett mittfält med Mikel och Matic blir det knappast någon strålande offensiv press från Chelsea.

Liverpool brukar bomba in mål på hemmaplan men Chelsea blir nog en svårare nöt att knäcka defensivt än de andra lagen. Fyra av Chelseas fem senaste bortamatcher har gått under 2,5 mål och de har hållit nollan i alla de fyra matcherna.

Dessutom är linan ovanligt hög, vi får hela 1,88 gånger pengarna på under tre mål vilket betyder det måste bli hela fyra mål för att vi ska förlora pengarna. Det har bara hänt i två av Chelseas 14 senaste bortamatcher.

Ett spel på ettan är också tänkbart men 1,73 känns något i underkant med tanke på Chelseas förmåga att kriga med sig en poäng från tuffa bortamöten.

Bästa oddset:

Bet365 erbjuder det högsta oddset på vårt speltips till matchen.
Hämta din bonus värd 1 000 kronor här och rygga vårt speltips.

Speltips: Under 3,0 mål (pengarna tillbaka vid tre mål)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Viasat Fotboll, söndag 27/4 kl 15:05 (Dagens alla TV-matcher)
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Liverpool 1,73 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,1 bwin logo 1 000 kr
Chelsea 5,2 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,45 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,6 bwin logo 1 000 kr