Speltips/rek & odds: Liverpool – Newcastle 11/5

Emil Jakobsson Publicerat: 11 maj 2014
Liverpool - Newcastle 11 maj 2014, speltips & odds
Foto: Bildbyrån

Liverpool måste vinna hemma mot Newcastle och hoppas att Manchester City förlorar sin match mot West Ham för att vinna ligatiteln. Klarar laget av att resa sig och fixa en sista seger på säsongen efter deras två senaste matcher som varit stora besvikelser?

Liverpool hade ligatiteln i sina egna händer när man föll mot ett reservbetonat Chelsea med 2-0 hemma på Anfield i slutet av april. Nu senast hade man sedan 3-0 borta mot Crystal Palace men bottenlaget gjorde tre mål inom tio minuter i slutet av matchen och Liverpool tappade genom det ytterligare poäng.

Innan förlusten mot Chelsea hade man sex raka segrar på Anfield och nio raka segrar totalt. Under de sex raka segrarna på hemmaplan hade man en målskillnad på 22-7.

Gästande Newcastle har samtidigt haft en urusel avslutning på säsongen. Man slog visserligen Cardiff med 3-0 i sin sista hemmamatch för säsongen men innan det hade man sex raka förluster med en målskillnad på 2-17.

Däremot fick man med sig en poäng när man mötte Liverpool tidigare under säsongen, den matchen som spelades i oktober slutade 2-2.

Spännande spel första halvtimmen

Vi ser framför oss en bild där Liverpool, precis som man gjort många gånger tidigare under säsongen, öppnar i ett väldigt högt tempo hemma på Anfield. Newcastle har inget att spela för och har förlorat fyra raka bortamatcher med en målskillnad på 0-9.

William Hill erbjuder hela 1,85 att Liverpool leder matchen efter 30 minuters spel och vi hugger direkt.Förutom förlustmatchen mot Chelsea har man haft ledningen efter 30 minuters spel i fem av deras sex senaste hemmamatcher.

Det spelet känns betydligt bättre än handikappspelen. Om spelarna i Liverpool nås av besked att City leder med t.ex. 2-0 i halvtid är risken stor att mycket av deras energi rinner av dem inför andra halvleken när de inser att ligatiteln är borta.

Speltips: Liverpool leder matchen efter 30 minuters spel
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Viasat Sport, lördag 11/5 kl 16:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Liverpool 1,22 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 7,75 unibet logo 1 200 kr
Newcastle 13,5 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 3,8 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,3 betsson logo 1 000 kr