Speltips/rek & odds: Manchester City – Sunderland 16/4

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2014
speltips manchester city sunderland 16/4 2014
Foto: Bildbyrån

Manchester City och Sunderland är båda i poängnöd – men i olika regioner av tabellen. Här är vårt speltips till matchen.

Två matcher mindre spelade och sju poäng upp till serieledande Liverpool har Manchester City inför matchen. Med såpass lite poäng det är kvar att spela kvar om, skulle titelchansen försvinna om vid poängtapp. Nu gästar jumbon Sunderland Etihad Stadium; håller man för favoritskapet?

Hemmalaget kommer med blytung förlust mot Liverpool i bagaget. Matchen slutade 3-2 efter att Coutinho lirkat in avgörandet med dryga tio minuter kvar. Dessförinnan hade laget fem matcher i följd utan förlust. I Premier League är man näst starkast på hemmaplan efter just Liverpool. Målglatt är det ofta på Etihad Stadium och resultaten tenderar att rinna iväg mot mitten- och bottenlag.

Sunderland är alltså på jumboplats, vilket är en smärre skräll då de flesta experter och profiler, inför säsongen, tippade klubben i den bekväma mittenregionen. Sju pinnar är det upp till över sträcket och med ligans sämsta form är det nog ingen som fortfarande tror att Sunderland kommer klara kontraktet. Men ingenting är omöjligt i PL – det vet vi som följt ligan några år.

Gästernas senaste seger kom i mitten av februari mot Southampton. Nio matcher har spelats sedan dess. Annars är Sunderland bättre på bortaplan än övriga konkurrenter i den absoluta botten.

9-1 i målskillnad två senaste hemmamatcherna

City är ett sylvasst lag på Etihad Stadium och, som tidigare nämnt, rinner resultaten ofta iväg när de sämre lagen gästar. Målskillnaden är 9-1 i de två senaste hemmamatcherna (Fulham och Southampton). Proppen ur mot ett Sunderland helt utan självförtroende också?

Sunderlands senaste bortamatch slutade med en 5-1-förlust mot Tottenham och det säger en hel del om läget i laget. Vi tror att City kommer utnyttja favoritskapet på ett bra sätt och vinna med minst tre baljor.

Speltips: City -2,5 asian handicap
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet354 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Viasat Fotboll 16/4, 20:45
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Manchester City 1,17 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 9,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Sunderland 18,5 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 3,25 betsson logo 1 500 kr
Över 2,5 mål 1,35 titanbet logo 1 000 kr